Foto: Daniel Sannerholm
Herrettan

Poängmakarens 19:e säsong höll på att bli hans bästa

ANNONS

30 åringen Adam Davidsson varpå väg mot karriärens bästa säsong när pandemin slog till.

Bräckanprodukten Adam Davidsson har spelat innebandy i 19 år i lite olika Hallandsklubbar och har var på väg att slå sitt egna poängrekord på 84 poäng på en säsong som han satte 2016 i Herr2an med Varla IBK. Då snittade han fyra poäng per match och det gjorde han även förra året ner säsongens pausades, då hade han öst in 16 poäng på fyra matcher i Herr1an.

- En extremt oviss och knepig säsong från start. Man hade på känn varje dag att ett eventuellt avbrott kunde ske. Med facit i hand hade det bästa varit att ställa in serien från början, fast detta var ju helt omöjligt att veta vid seriestart. Hoppas verkligen att nästa säsong blir en riktig och att vi aldrig kommer behöva uppleva en liknande situation igen, säger Davidsson till Innebandymagazinet.

Hur höll ni igång med laget när säsongen pausades?

- Till en början fick vi ett schema från vår fystränare med olika övningar som vi själva fick ta ansvar för att göra. Sen gick vi över till att ha ett gemensamt löppass i veckan plus egenträning tills det var definitivt att säsongen var inställd.

Du har hunnit att bli 30-år så hur går tankarna inför framtiden. Formmässigt verkar du vara bättre än någonsin om man tittar på din säsongsinledning senast.

- Jag blir kvar i Varla, tanken var att förra säsongen skulle bli min sista på grund av att tiden inte riktigt räcker till längre. Men med tanke på att förra säsongen blev som den blev bestämde jag mig för att göra ytterligare en säsong då jag vill avsluta med en hel och riktig säsong.

Hur går tankarna inför din 20:e och sista säsong då?

- Jag ser fram emot att möte de lagen som vi inte fick chansen att möta i förra säsongen. Jag tror att det kan bli rejält tajt om toppstriden då många lag är kompetenta och spelar olika typer av innebandy.

Ni låg på delad första plats när serien avslutades så vilka lag tror du att ni kommer slåss med i toppen kommande säsong?

- Jag tror att Lund blir en svår nöt att knäcka då de var ruskigt starka förra säsongen. Även Munka-Ljungby, vi själva och Partille kommer kriga i toppen. Min känsla är att Landskrona, Lönsboda och Pixbo kommer kriga om sin överlevnad i serien.

Hur mycket ser du fram emot att få spela innebandy igen?

- Det kommer bli grymt kul att få spela seriespel igen och denna gång förhoppningsvis med fulla läktare. Detta har verkligen saknats.

  

TV: Poddpanelen om Hampus Ahrén och landslaget

Jämförelsen med Kim Nilsson: ”Har inget med varandra att göra överhuvudtaget”

Matchrapporter: Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla Varla åker ur serien – det står klart efter lördagens match Äntligen seger för Varla mot Pixbo Äntligen seger för Zenith mot Varla Varla utan poäng efter förlust mot Träslövsläge

Du kanske även vill läsa:
Kamikazetipset: Så slutar alla Herr1an-serier 2021/22
Plus Kamikazetipset: Så slutar alla Herr1an-serier 2021/22
Den här artikeln handlar om: