Foto: Tomas Brandt Wangel
Team Thorengruppen SK

En solskenshistoria mitt i pandemimörkret

ANNONS

Han fick debutera i SSL som 27-åring tack vare pandemin: "En av de bästa säsongerna under min tid som innebandyspelare"

Coronapandemin satte stopp för nästan allt spel den föregående säsongen, en säsong som de flesta bara vill sudda ut ur historieböckerna och glömma så fort som möjligt. Men det finns även solskenshistorier bland alla svarta rubriker och en av dem är historien om Jimmy Risberg som flyttade upp till Umeå för att plugga och spela innebandy i Herr1an men det hela slutade med att han fick debutera i SSL som 27-åring.

- Min säsong blev väldigt speciell, jag flyttade upp till Umeå i augusti för studier och hade egentligen inga större planer på att spela på den nivån det till slut blev, säger Risberg till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Jag startade serien i Thoren ungdom i division 1 efter dialog med sportchef och tränare, men efter två omgångar så pausades serien och jag träna på en del på egen hand men vid jul så hade vi en ny dialog och vi tog ett beslut tillsammans att jag skulle spela med SSL-laget resterande del av säsongen, vilket var otroligt givande och roligt att få testa sig bland de bästa och även att få ett kvitto att alla timmar som lagts ner i olika sporthallar har lönat sig! Så min säsong i efterhand har varit en av de bästa under min tid som innebandyspelare.

Risberg debuterade i Herr1an redan som 17-åring i Värmdö IF där han spelade sju raka säsonger i både serien och föreningen. 18/19 flyttade han upp till Umeå och spelade i Allsvenskan med Thorengruppen och gjorde bland annat två poäng i SSL-kvalet. Men säsongen efter var han tillbaka i Värmdö och Herr1an igen innan han återigen flyttade upp till Umeå förr året igen för att plugga. Men vad som händer kommande säsong står fortfarande skrivet i stjärnorna.

- Mina planer för kommande säsong är lite oklara, jag avvaktar svar från lite olika universitet så jag är inte helt hundra än vart jag kommer studera. Men tanken är att jag kommer spela och jag har en dialog med några olika lag i seriesystemet så innebandy kommer jag med en stor sannolikhet att spela nästa säsong.

Det känns som din historia blev lite av en solskenshistoria i en annars så dyster pandemisäsong?

- Ja rent sportsligt så öppnades det nog upp möjligheter som gjorde att jag fick chansen men samtidigt så har ju pandemin varit hemsk och många har haft en otroligt tung period så har ändå svårt att få med mig något positivt på grund av Covid.

Hur var det att få debutera i SSL, helt oväntat, som 27-åring då?

- Det var speciellt men kul, något jag haft som mål att göra någon gång under min tid som aktiv idrottare men har nog på senare år inte trott att det skulle hända även fast jag haft det som en dröm sedan första dagen man började med sporten.

Om vi lägger undan vardagsbekymren för en stund var du kommer flytta och så vidare. Rent sportsligt vilken nivå skulle du vilja spela på kommande säsong. Du har ju spelat i Herrr1an, Allsvenskan och SSL?

- Självklart skulle jag vilja fortsätta på högsta nivån, och verkligen vara med och köra från start för att kunna se hur långt jag kan komma men som sagt hänger allt på vart jag kommer studera till hösten!

Var har du sökt skolor?

- Vad det lutar åt nu blir det att vara kvar i Umeå, annars Stockholm/Uppsala

 

TV: "Vi vill ha det bäst betalda laget"

Kalmarsunds sportchef Alexander Brinkmann om lönenivåerna på dam- och herrsidan.

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen Växjö vann klart borta mot Thorengruppen IBF Falun besegrade Thorengruppen och toppar nu tabellen Thorengruppen avgjorde med fem mål i sista perioden

Den här artikeln handlar om: