Herr1an
Foto: Holmsund och Per Wiklund
Herrettan

En av världens bästa forwards genom tiderna spelar vidare

ANNONS

En av de poängfarligaste spelarna i SSL-historien är tillbaka i förbundsserien i höst.

Still going strong är ett klassiskt uttryck som passar väldigt bra in på innebandylegendaren Peder Bodén. 43-åringen började sin innebandykarriär redan 1994 i IBK Dalen och 27 år senare håller han fortfarande på att spela aktivt. Faktum var att han till och med skulle göra comeback på förbundsnivå den nyss avslutade säsongen efter fem säsonger i Herr2an. Men comebacken i Herr1an blev bara fyra matcher lång i Holmsund City, sedan stängde pandemin ner serien.

- Självklart trist att det för vår del bara blev fyra matcher när man satsat på att komma i form och vi hade ett skönt gäng som gillar att lira innebandy. Men så klart var det ett klokt beslut i dessa pandemi-tider, säger Bodén till Innebandymagazinet.

Hur höll ni igång i laget efter första beskedet att säsongen pausades?

- Vi körde lite lätt jogg- och löpträning medan man fortfarande hoppades på att säsongen skulle dra igång igen.

Dalenikonen spelade 18 säsonger med Umeålaget i högstaserien och han är en av världens bästa forward genom tiderna med sina 727 poäng i högstaligan, en poängskörd som bara fem personer till mäktat med. 2015/16 trappade han ner i Herr2an och på 85 matcher har han öst in 416 poäng under fem säsonger så målfarligheten sitter fortfarande kvar. Så frågan är hur hans tankar går inför resten av karriären, blir det en fortsatt satsning med Holmsund i ettan?

- Eftersom man fortfarande är ung och lovande så har jag bestämt mig för att köra på med Holmsund City minst en säsong till. Vi verkar behålla de flesta samtidigt som vi kryddar på med lite mer rutin och talang. Ser fram emot att få köra igång igen, skratt.

Den norra Herr1an är uppdelad  i en norrgrupp med åtta lag och en södergrupp med sju lag där man möter lagen inom sin egen grupp två gånger och lagen i den andra gruppen en gång. Ett upplägg som veteranen gillar.

- I år kommer vi ju möta lag från både norra och södra gruppen och det gör ju inget då man vill spela fler matcher. Ifjol hade det blivit endast 14 stycken om vi hade spelat klart serien. Det är alldeles för få.

Vad tror du om den kommande serien då, vilka lag kommer kriga på i toppen och vilka kommer få slåss för sin existens i botten?

- Svårt att säga då jag inte har full koll på övriga lag men skulle tro att Piteå, GUIF och vi borde kunna hänga med i toppen. I botten tippar jag Skellefteå och IBF Dalen.


TV: Kalmarsunds damer ska vinna SM-guld inom 5 år

Sportchefen Alexander Brinkmann berättar om Kalmarsunds satsning.

Matchrapporter: Gamla Stan klart för kval efter seger mot Holmsund City Målfest när Thorengruppen 2 krossade Holmsund City i Thoren Arena Holmsund City vann trots uppryckning av Håsta IBF Dalen missar kvalet efter förlust mot Holmsund City Storseger för RIG Umeå hemma mot Holmsund City

Du kanske även vill läsa:
Kamikazetipset: Så slutar alla Herr1an-serier 2021/22
Plus Kamikazetipset: Så slutar alla Herr1an-serier 2021/22
Den här artikeln handlar om: