Foto: Per Wiklund och Stefan Grahn
Herrettan

Allsvensk poängmaskin kan lägga klubban på hyllan

ANNONS

Pandemin fick han att göra comeback i SSL efter nio års frånvaro men vad händer kommande säsong?

Erik Nilsson som fyller 30 senare i år är en pålitlig poängmakare i Allsvenskan där han öst in 341 poäng för Wibax-Piteå de senaste sju säsongerna. När laget trillade ut Allsvenskan för två säsonger bestämde sig poängkungen för att följa med laget ner i Herr1an och där hann han att göra sex poäng på två matcher innan pandemin stängde ner säsongen.

- Det blev en väldigt konstig säsong då man hela tiden fick nya besked och tvingades ändra i planering och samtidigt försöka hålla laget motiverat. Inte den lättaste uppgiften, när det väl blev nerstängt så gick luften ur litegrann, jag tycker nog att säsongen aldrig skulle ha startats men samtidigt visste ju ingen att andra vågen skulle bli så stor, säger Nilsson till Innebandymagazinet.

När säsongen pausade i första skedet så blev Nilsson utlånad till IBK Dalen i SSL där han spelade två matcher och gjorde lika många poäng innan han återvände till Wibax igen i hopp om att serien skulle dra igång igen, men det gjorde den aldrig.

- Vi försökte ändå hålla igång på egen hand med löpning och pass i gymmet men det är klart att det inte blir samma motivation för många att fortsätta träna lika hårt när man vet att säsongen mest troligt inte blir av. Jag personligen älskar träning och tränar mer löpning nu än någonsin så det har inte varit några problem, förutom att man inte får spela innebandy vilket såklart är trist.

Oavsett att poängmakaren tränar mer än någonsin och han saknat att spela innebandy är det inte säkert att det blir något mer spel utan klubban kanske åker upp på hyllan.

- För första gången någonsin har jag faktiskt inte tagit något beslut än, det känns konstigt att inte köra en hel försäsong med laget men jag tränar väldigt hårt själv så just den biten ska nog inte vara några problem. Om jag ska spela blir det såklart Wibax och vi ser ut att få ett spännande lag denna säsong.

Vad är det som gör att du tvekar?

- Jag har familj, en sambo som levt med mig i 16 år och alltid fått anpassa sig efter mig, i vår sport så tränar man inte dagtid utan man är alltid borta på kvällarna. Två barn som ska läggas och så åker jag iväg och utövar en hobby som endast gynnar mig, det är klart att jag skulle vilja ge tillbaka av min tid. Det är alltid sådana tankar som får mig att tveka inför en fortsättning.

När kommer du bestämma dig?

- Jag tror jag kommer ta ett beslut närmare säsongsstart, det hade vart väldigt kul att spela framför en hemmapublik igen och jag brinner för innebandyn i Piteå och Wibax så det är ett väldigt svårt beslut.

Med tanke på att ni åkte ur Allsvenskan tar jag för givet att ni vill tillbaka så fort som möjligt. Vilka ser du som era största konkurrenter till det?

- Jag har inte riktigt samma koll som tidigare men vet att Holmsund blir ett lag att räkna med i toppen. Oavsett om jag spelar eller inte så kommer Wibax också vara i toppen.


TV: "Vi vill ha det bäst betalda laget"

Kalmarsunds sportchef Alexander Brinkmann om lönenivåerna på dam- och herrsidan.

Matchrapporter: Thorengruppen 2 avgjorde tät match mot Wibax i tredje perioden Missat kval för Wibax efter förlust mot Gamla Stan Formstarka Wibax tog ännu en seger Dålig start sänkte Gimonäs Umeå mot Wibax Tuff match slutade med seger för Wibax mot IBK Luleå

Du kanske även vill läsa:
Kamikazetipset: Så slutar alla Herr1an-serier 2021/22
Plus Kamikazetipset: Så slutar alla Herr1an-serier 2021/22
Den här artikeln handlar om: