#ibsilly
Allsvenskan norra

Klart: Här spelar RIG Umeå-målvakten nästa säsong

ANNONS

Eivin Schelin går mot strömmen och väljer spel i Allsvenskan.

En stor majoritet av 02:a på herrsidan i RIG Umeå har värvats av SSL-klubbar inför nästa säsongen (se hela listan längst ner). En som däremot inte kommer spela i högstaligan nästa säsong är målvakten Eivin Schelin, som valt att fortsätta sin innebandykarriär i allsvenska FBI Tullinge.

18-åringen är fostrad i IBF Falun och tränade några pass med Tullinge i vintras. När Innebandymagazinet pratade med honom i våras berättade han om hur han resonerade kring sitt framtida klubbval:

- Som jag var inne på tidigare är det för mig viktigt med en bra helhetslösning både på och utanför planen. Jag har även förståelse för att det är svårt att gå direkt från division 1 till att ta förstaspaden i ett lag i exempelvis SSL då det är ett stort steg innebandymässigt. 

- Därför är det viktigt att hitta ett lag med goda förutsättningar för att utvecklas på träningarna för att på lite längre sikt börja konkurrera om platsen som förstemålvakt på riktigt. Givetvis hade det ju varit skönt att ha allt klart snart men samtidigt är det ett stort beslut och jag vill se över mina alternativ ordentligt. Känner därför ingen stress över att det måste vara klart så har därför inte bestämt något speciellt datum när jag ska bestämma mig.

Stockholmslaget Tullinge slutade nia i Allsvenskan Norra 2020/21. Man har sedan tidigare värvat Nisse Thomasson (Farsta IBK), Rasmus Malmsten (Rotebro IS), Axel Frank (Huddinge IBS) och Erik Bengtsson (Rotebro IS).

RIG-studenterna som gjort klart med ny klubb:

Jacob Almström, Visby IBK

August Flod, IBK Dalen

Emrick Wiggur, Storvreta IBK

Mattias Lövenfors, FBC Kalmarsund

Alfred Sandström, Mullsjö AIS

Oskar Enquist, Storvreta IBK

Eivin Schelin, FBI Tullinge



TV: Poddpanelen om Nykvarn - "De hade inget annat val"

Ska vinna SM-guld 2025: ”Satt sig i ett läge där alla kommer vilja slå dem”

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan IBF Falun Utveckling vände till seger mot RIG Umeå

Den här artikeln handlar om: