#ibsilly-nytt
Foto: AIK Innebandy
#ibsilly

AIK värvar in en etablerad SSL-spelare

ANNONS

AIK har lyckats värva in en etablerad SSL-spelare till deras satsning mot SSL.

23-åriga Ida Örnqvist har de fem senaste säsongerna spelat i SSL med först Tyresö Trollbäcken och sedan de fyra senaste åren i Warberg. När flyttlasset gick tillbaka till Stockholm igen för någon månad sedan tippade de flesta på att hon skulle hamna i något av SSL-lagen Nacka Wallenstam eller Täby. Men så blev det inte utan istället kommer hon spela i Dam1an med storsatsande AIK. 

- AIK gör en mycket intressant satsning som jag vill vara en del av. Själv vill jag fortsätta utvecklas som innebandyspelare och i AIK kommer jag att få möjlighet att hitta nya delar i mitt spel samtidigt som det finns utrymme att också utvecklas som person, säger Örnqvist om beslutet till storklubbens hemsida

AIK spelar just nu i Dam1an men redan förra säsongen påbörjade man sin satsning mot SSL genom att värva in tre förre detta SSL-stjärnor i Jennifer Stålhult, Jenny Gustafsson och Mari Aanerud. Där de två första tagit både VM-guld med Sverige och SM-guld. Tränare Joakim Öhrn är väldigt nöjd med att AIK lyckats värva en till SSL-spelare.

-  Vi får en erfaren back som vi kommer kunna bygga vårt spel kring såväl defensivt som offensivt. Därtill får vi stor nytta av hennes professionella inställning för att bygga rätt kultur.

Den hårdföre backen har redan börjat träna med laget och hon har fått ett väldigt bra intryck så här långt.

- Det verkar vara ett härligt gäng som precis som jag tycker om att tävla. Jag får intrycket av att alla vill spela på en högre nivå och då ska vi tillsammans göra vårt yttersta för att det ska bli så. Det finns förstås många delar som behöver utvecklas men om vi vill spela i SSL framöver så kan vi lika gärna uppträda som SSL-spelare redan nu.

 

 


TV: "Vi vill ha det bäst betalda laget"

Kalmarsunds sportchef Alexander Brinkmann om lönenivåerna på dam- och herrsidan.

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Segerraden förlängd för AIK – besegrade Alunda AIK segrade i toppmötet mot Storvreta AIK vann toppmötet mot Älvsjö AIK med 2-1

Den här artikeln handlar om: