#ibsilly-nytt
Foto: Peter Lindblad
#ibsilly

5 heta #ibsilly-nyheter från Herrallsvenskan

ANNONS

Lerum, Malmö, Strängnäs, Nykvarn och Tullinge presenterar goda nyheter.

Det händer mycket just nu i alla trupper runt om i innebandy-Sverige och nedan följer ett litet nyhetssvep från Herrallsvenskan där vi börjar med succélaget FBC Lerum som värvat nytt.

Lerums unga lag gjorde stor succé som nykomlingar i Allsvenskan föregående säsong och med en medianålder på straxt över 18 år föll de på målsnöret i racet om en SSL-kvalplats. Lerum verkar fortsätta satsa på unga talangfulla killar för lagets första värvning, om man bortser från Oskar Härsjö som som hade dubbellicens förra säsongen och skrivit på en permanent övergång, är en talangfull forward född 2003.

Det är Anton Svanberg som ansluter från IBK Göteborg där han stod för fem poäng på fyra matcher i Herr2an samt fyra poäng på tre matcher i Herr1an med Floda IBK förra säsongen. 

 - Anton är en ung och lovande kille som redan visat fina egenskaper på plan. Kul att han vill fortsätta sin satsning i Lerum där vi vet att han kommer trivas bra, säger tränare Ricard Carlsson till lagets hemsida

***

Lerums seriekonkurrenter Malmö FBC har också varit i värvartagen och skåningarna har lyckats att sajna upp en dansk spelare vid namn Jonas Nordheim som hoppas att bytet till Allsvenskan ska göra så han får behålla sin landslagsstatus och kommer med i Danmarks VM-trupp senare i höst. 

- Det är en spännande teknisk spelare som har en lång tid i danska landslaget framför sig. Hos oss hoppas jag att han utvecklas ytterligare och bidrar med mycket poäng från sin rightfattade klubba. Det är även kul att återuppta en fin tradition av danska spelare i Malmö FBC som saknats de senaste säsongerna, säger Magnus Dahlström från Sportgruppen till Malmös hemsida

***

Strängnäs hade en liten berg- och dalbanesäsong senast där man låg sist i norra serien vid jul men avslutade starkt och tog en femte plats bara fem poäng från SSL-kval till slut. Nu har sörmlänningarna värvat in en 20-åring från Örnsköldsvik vid namn Willy Sedin. Han har spelat i Ö-viks herrlag i fyra säsonger och senast stod han för fem assist på sex matcher innan Herr1an-säsongen stängdes ner.

- Med sin fantastiska inställning tror vi att han kommer att kunna bidra från dag 1. Willy kommer närmast från Örnsköldsvik som också är hans moderklubb. De tre senaste säsongerna har det varit spel i div 1, skriver Strängnäs på sin Facebooksida

***

SSL-jagande Nykvarn har fått stora rubriker under silly season då man värvat in ett helt gäng med högoktaniga SSL-spelare med ett förflutet i klubben. Nu har man gjort klart med en egen produkt till och det är backen Sebastien Tegelby som gör comeback efter ett kortare uppehåll. 

- Nu är han tillbaka. Sebastian Tegelby gör comeback i allsvenskan efter ett lite längre uppehåll. Sebastian Tegelby kommer leverera på backlinjen med snabbhet, slit och starkt defensivt spel. Varmt välkommen tillbaka, skriver klubben på sin Instagramsida.    

***

Sist men inte minst så har FBI Tullinge lyckats att behålla sin nyckelspelare Patrik Kalte som var väldigt nära en övergång till SSL-nykomlingarna Djurgården. Men som till slut valde att stanna kvar en femte säsong i Tullinge.

- Patrik har senaste säsongerna varit en viktig del i truppbygget och haft SSL-klubbar som visat intresse efter den gångna säsongen. Att Patrik nu förlänger är en viktig pusselbit som faller på plats och det ska bli otroligt roligt att följa hans resa nästa säsong, skriver klubben på sin Facebooksida


TV: "Vi vill ha det bäst betalda laget"

Kalmarsunds sportchef Alexander Brinkmann om lönenivåerna på dam- och herrsidan.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Mullsjö avgjorde med fem mål i sista perioden Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19

Den här artikeln handlar om: