#ibsilly
Jonas Adriansson.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Jonas Adriansson om framtiden: "Kroppen är ju inte jättebra"

ANNONS

Succéinhoppet i Falun kan ha varit det sista vi har fått se av Jonas Adriansson på den stora scenen.

I slutet av 2020 fick Falun plocka ner tröja nummer 8 från taket i Guide Arena. Legendaren Jonas Adriansson, som lämnade klubben och elitinnebandyn efter säsongen 2018/19, hade beslutat sig för att göra comeback efter att division 1-serien, där hans Hälsinggården AIK spelade, stängdes ner. Han lånades in för resten av säsongen och avslutade med att vinna sitt femte SM-guld med föreningen.

Nu har låneavtalet gått ut och han är tillbaka i Hälsinggården, och någon comeback i Falun igen ser inte ut att vara aktuell.

- Nej, det tror jag inte. Jag har inte tänkt på det eller pratat med Falun. Jag vet ingenting om det, säger Adriansson till Innebandymagazinet.

Samtidigt erkänner Adriansson att han fick mersmak av de 23 matcher han hann spela med Falun. 

- Så var det absolut. Det var jäkligt kul att vara tillbaka. Men kroppen är ju inte jättebra, man får ont ganska så snabbt. 

Just kroppen och smärtorna som medkommer med elitinnebandy är det största skälet till att han ser ut att fortsätta i Hälsinggården.

- Det var lite av en anledning till att jag slutade, att jag fick såpass ont i fotleden, ryggen och knäna när jag tränade så mycket. Jag klarar inte av att träna så många pass på en vecka – jag behöver vila efter att jag tränat. Därför är det så bra med HAIK, vi tränar två gånger i veckan och det är bra för kroppen. Jag vaknar inte och har ont.

Hur är det för dig att spela i en såpass låg division när du fortfarande håller väldigt hög klass?

- Det är på två vis. Man är van vid ett annat tempo, det är nästan dumt att köra så snabbt som man gör på högst nivån. Man får dra ner på tempot. Men det är jäkligt kul, jag spelar med mina gamla barndomspolare. 

Som Adriansson nämner så tillhör han ett kompisgäng i Hälsinggården. Det är en vän till Adriansson som startat upp allt och man fixar egna sponsorer och försöker dra in pengar själva för att försöka ha råd med verksamheten. 

- Så det är ett kompisgäng som tycker det är roligt att spela. Det är en ganska liten förening, man har en ungdomssektion som förhoppningsvis kan bli lite större med tanke på att det är så många ungdomar här i Falun som spelar innebandy. Det finns plats. 

Hans egna förhoppningar på säsongen är att man klarar sig kvar i Herr1an och landar någonstans i mitten. Man var nykomlingar förra säsongen och låg åtta när serien stängdes ner. 

Om du nu väljer att avsluta elitkarriären – känns det skönt att kunna göra det med flaggan i topp den här gången?

- Ja, det var lite skönare att sluta nu när man hade vunnit, jämfört med när jag slutade för tre år sedan efter att vi förlorat en final. Det känns bättre på så vis, absolut!



TV: Poddpanelen om Nykvarn - "De hade inget annat val"

Ska vinna SM-guld 2025: ”Satt sig i ett läge där alla kommer vilja slå dem”

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: