Foto: Jan Friström
Herrettan

En av Östergötlands största talanger har hittat hem

ANNONS

Oscar Bierfeldt: " Ett enkelt beslut då jag har familj och vänner i Motala"

Östgöten Oscar Bierfeldt lämnade moderklubben Solfjärderstaden som 17-årinig för spel i Herr1an med Linköping IBK Ungdom 2014. Efter en säsong i Linköping var han med och sköt upp Onyx i Allsvenskan säsongen därpå och där blev han kvar i ytterligare tre allsvenska säsonger innan han bestämde sig för att flytta hem till moderföreningen igen säsongen 19/20. I comebacksäsongen gjorde han 31 poäng i Herr1an på 20 matcher och han var på väg att krossa sitt PB den här säsongen efter 11 poäng på fyra matcher när säsongen plötsligt lades ner.

- Säsongen blev ju såklart väldigt speciell. Vi spelade bara fyra matcher vad jag kan minnas och alla utan någon publik. Förhoppningsvis har vi kommit tillrätta med pandemin tills den nya säsongen drar igång och kan ta in publik som vanligt, en konstig säsong som jag hoppas vi alla slipper uppleva igen, säger Bierfeldt till Innebandymagazinet.

Hur höll ni igång när serien stängdes ner i laget?

- Efter säsongen stängdes var det väl i stort sett upp till var och en att hålla igång. Personligen har jag framför allt gjort saker som jag tycker är roligt såsom att spela padel. Jag är inget stort fan av gymmet direkt.

Bierfeldt var en av Östergötlands framgångsrika spelare från årskull 96/97 som vann två SDF-SM-guld men efter fem säsonger ute på vift så har den unge talangen hunnit att bli en rutinerad 24-åring som hittat hem för att stanna.

- Jag blir kvar till nästa säsong också. Ett enkelt beslut då jag har familj och vänner i Motala. Kommande säsong ser jag fram emot. Jag gillar truppen vi har fått ihop och tror det kan bära långt. Serien tycker jag ser relativt stark ut.

Vilka flera lag har chansen att gå långt i serien då?

- Har inte stenkoll på alla lag men jag vet säkert att vi kommer kriga i toppen. Ledberg ser som alltid starka ut och Hovslätt blir säkert vassa.


TV: Kalmarsunds damer ska vinna SM-guld inom 5 år

Sportchefen Alexander Brinkmann berättar om Kalmarsunds satsning.

Matchrapporter: Linköping klart för kval efter seger mot Solfjäderstaden Solfjäderstaden vann borta mot Onyx Skälby klart för kval efter seger mot Solfjäderstaden Berg besegrade Solfjäderstaden och toppar nu tabellen Fiaskosäsong för Solfjäderstaden – som åker ur serien

Du kanske även vill läsa:
Kamikazetipset: Så slutar alla Herr1an-serier 2021/22
Plus Kamikazetipset: Så slutar alla Herr1an-serier 2021/22
Hattrick på 3.54: "Vet inte vad Växjö gjorde"
Hattrick på 3.54: "Vet inte vad Växjö gjorde"
Den här artikeln handlar om: