Landslaget

Thorengruppen-stjärnans magiska straffvariant

ANNONS

Maja Viström vet hur man ska imponera på förbundskaptenen när man får chansen i landslaget.

I helgen som var hade Sveriges damer landslagsläger i Varberg där man spelade två internmatcher mot varandra. Man spelade 2x15 minuter tog en längre paus med straffläggning och sedan spelade 2x15 minuter igen. Läs mer om vad förbundskapten Åsa Karlsson hade att säga efter lägret här

Under en av straffläggningarna bjöd Thornegruppen-stjärnan Maja Viström på en helt sanslös straffvariant, som du kan se i klippet ovan.

- Jag vet inte riktigt hur jag kom på straffen, har ett vagt minne av att jag sett den på någon social media och försökte nog bara efterlikna den, säger Viström om straffen till Innebandymagazinet. 

Har du vågat dig på att testa den i någon riktig match någon gång?

- Nej jag har aldrig vågat att testa den på någon match än så länge, men det skulle vara kul att prova den någon gång. 

20-åringen var en av 25 utespelare som var med på lägret som var Sveriges första sedan september förra året. Så det var ett första avstamp mot VM som avgörs på hemmaplan i Uppsala i månadsskiftet november/december.

- Lägret i sig har varit jätteroligt och väldigt lärorikt, kul att få träffa så många nya och härliga människor. Sen är det alltid en ära att få representera det svenska landslaget! 

Hur gick det för dig personligen då?

- För egen del var det ringrostigt, hade en del bollstrul och lite för många felpass men det får man kanske räkna med när det är juni. Vilket som så var det väldigt kul att få spela lite innebandy igen! 

Den här artikeln handlar om: