#ibsilly-extra
Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Endre värvar en världsstjärna

ANNONS

Endres fjärde värvning är en riktig spännande värvning och en VM-guldmedaljör.

Endre har haft stor omsättning i truppen under silly season där man tappat sex spelare och värvat in tre. Men nu har man gjort en fjärde värvning och det är en riktig världsstjärna som gotländskorna värvar in. 

Nyblivna schweiziska mästarinnan Julia Suter är nämligen klar för spel i Sverige kommande säsong. 30-åringen vann U19-guld med Schweiz 2008 där Suter var en av de mest framstående spelarna med sina 11 poäng på fem matcher. Hon gjorde 2+2 i finalen mot Sverige och var dessutom den spelaren som avgjorde finalen med Schweiz 8-7 mål på övertid och efter matchen blev hon utsedd till finalens bästa spelare. Suter har även spelat för Schweiz A-landslag 2009, 2011 och 2019. Totalt har hon gjort 33 VM-poäng på 18 landskamper. De fyra senaste säsongerna har hon spelat för Kloten Dietlikon Jets i Schweiz där hon snittat 40 poäng per säsong. 

Så det är en riktig poängspelare som Endre lyckats värva och detta är dessutom Endres andra värvning från de schweiziska mästarinnorna då man sedan tidigare gjort klart med Isabelle Gerig

- Vi är otroligt glada att kunna meddela att vi kommit överens med 30-åriga Julia Suter om spel i Endre IF nästa säsong. I Julia får vi en poängstark forward som presterat på högsta internationella nivå under flera säsonger. Förra säsongen gjorde hon hela 50 poäng på 20 matcher för sitt Kloten Dietlikon Jets. Julia spelar även i det Schweiziska landslaget, skriver Endre i ett pressmeddelande. 


TV: "Vi vill ha det bäst betalda laget"

Kalmarsunds sportchef Alexander Brinkmann om lönenivåerna på dam- och herrsidan.

Matchrapporter: Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Revansch och tre poäng för Endre Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre

Den här artikeln handlar om: