#ibsilly
FBC Lerum.
Foto: Peter Lindblad
Allsvenskan södra

Anslöt på dubbellicens – nu är backen klar för permanent övergång

ANNONS

Oskar Härsjö skriver på för Lerum efter ett framgångsrikt inhopp förra säsongen.

Backen Oskar Härsjö anslöt till Lerum i slutet av förra säsongen på dubbellicens från Herr1an-laget Halmstad. Han gjorde succé direkt med mål i sin första match (se målet i spelaren ovan), och han fanns med i ytterligare fem matcher till innan säsongen avslutades.

Nu står det klart att 20-åringen, som fostrades i Pixbo Wallenstam spelar vidare i Lerum, den här gången permanent. 

– Vi är glada att vi knutit till oss Oskar. Härsjö visade redan föra året att han håller bra Allsvensk klass, är fortfarande ung och sugen på att fortsätta utvecklas. Nu får han vara med gänget från början så samspelet och han själv kommer bara bli bättre och bättre under den kommande säsongen, säger nya tränaren Ricard Carlsson till klubbens hemsida.

Oskar Härsjö, som kommer från tre år i Herr1an, berättar om sina målbilder kommande säsong:

– Förväntningarna på mig själv är att jag ska bli en stabil pjäs där bak som täcker många skott och kanske till och med gör lite poäng då och då.

Lerum var nykomlingar säsongen som gick och var nära att knipa en kvalplats till SSL, men man föll på målsnöret i sista omgången., och man har lyckats förlänga kontrakten med en stor del av den unga kärnan som gjort laget så framgångsrikt. 


TV: Poddpanelen om Nykvarn - "De hade inget annat val"

Ska vinna SM-guld 2025: ”Satt sig i ett läge där alla kommer vilja slå dem”

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund FBC Lerum bröt Warbergs segersvit FBC Lerum vann trots uppryckning av Höllviken Seger för Hovslätt i toppmötet med FBC Lerum

Den här artikeln handlar om: