allsvenskan
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan norra

Så viktig är Billy Nilsson för Gävle: ”Han sätter oss på kartan”

ANNONS

"Det visar hur stor Billy är som idrottsman och innebandyspelare"

Gävle GIK säsong kunde slutat med en nedflyttning. På grund av Covid-19 valde förbundet att stänga serien och Gävle får spela ännu en säsong i Allsvenskan. Coronapandemin satte sina tydliga spår i innebandyvärlden och att spela under en sådan annorlunda säsong med inget att tävla för var tufft gör Gävle. 

– Det var väl inte så jätteinspirerande för någon egentligen med tomma hallar och så vidare, säger klubbansvarige Peter Nordquist när Innebandymagazinet når honom.

Gävle rustar för att inte hamna i bottenstriden återigen. Tobias Söderberg väljer att återvända till Gävle efter att spenderat fyra säsonger i stadsrivalen Sätra. Dessutom värvas backen Anton Loklint in från Sirius. Men en av de största #ibsilly-bomberna är så klart värvningen av Billy Nilsson, en av innebandyns största profiler som väljer att återvända till Gävle. Senaste han representerade klubben var säsongen 2011/2012 och nu tio år senare väljer Billy Nilsson att återigen dra på sig den blåa Gävletröjan. 

– Billy är oerhört viktig och är en av Sveriges kändaste innebandyprofiler och har ett enormt klubbhjärta för föreningen. Han kommer betyda jättemycket med publik, sponsormässigt och publicitet från media. 

Med sina poäng, sin kända tuppkam och sin signerande målgest sticker han ut på innebandyplanen och är en viktig pjäs för Gävle, men betydelsen han har för klubben utanför planen med sponsorer och media är något Gävle har stort nytta av. 

– Han sätter oss på kartan på ett helt annat sätt eftersom det skrivs väldigt mycket om Billy. Där Billy är där så skrivs det och nu är Billy här och då är det klart att det sätter publicitet på innebandyn. Vi såg när han kom hur stort det blev, det var både på lokal tv och lokal radio när Billy hade kommit hem till Gävle igen. Ni skrev mycket om det och både Aftonbladet och Expressen gjorde det så det visar hur stor Billy är som idrottsman och innebandyspelare.

Säsongen som kommer vill Gävle inte ligga och slåss i bottenstriden. När Peter Nordquist blickar tillbaka på hur säsongen var för att inte återupprepa samma misstag pekar han ut ett par saker som inte riktigt stämde förra säsongen.

– I år fick vi inte ut max av laget. Vi spelade bra där i början då vi vann mot Visby borta, vi slog Hagunda borta, två av de bästa lagen i serien vann vi över. Sen är vi ett ungt lag, går bollen mot en i några matcher är det lätt att hänga med huvudet och man kanske inte alltid har den rutin som man har om man varit med lite längre. Vi har haft svårt med målskyttet, svårt att få in bollen i mål och det är väl där Billy och med flera spelare kommer in, bland annat Tobias har utvecklats mycket och är ett ständigt hot…

Ni har inte sagt något direkt mål inför nästa säsong?

– Nej, det får laget göra tillsammans med tränaren. Målet generellt är att vi sak hålla oss kvar och att vi ska utveckla laget så att vi inom ett par år utmana på allvar, det är som sagt en ung trupp som bara kommer att bli bättre och bättre de kommande åren, avslutar Peter Nordquist. 


TV: "Vi vill ha det bäst betalda laget"

Kalmarsunds sportchef Alexander Brinkmann om lönenivåerna på dam- och herrsidan.

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Efter sex förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Gävle GIK Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: