Foto: Patrik Palm
Allsvenskan västra

Linköping ute efter revansch efter årets usla resultat

ANNONS

IBF Linköping fick hjälp av pandemin att hålla sig kvar och nu laddar de för att göra en bättre säsong i västra Allsvenskan.

IBF Linköpings damer är ett av lagen som fick fördelar på grund av pandemin. Fjolårets säsong var östgötarnas fjärde raka i Allsvenskan och efter att ha slutat trea, sexa och sexa i tabellen föregående år fick man inte spelat att lossna förra säsongen. När säsongen avbröts hade man tagit noll poäng på de fem första matcherna och såg ut att få problem att hålla sig kvar. 

- Jag tycker att det var jättetråkigt att serien lades ner men med tanke på vår, helt ärligt, usla första fem matcher så var det ganska skönt att det lades ner helt. Efter det fick vi vila några veckor och sen har jag känt ett väldigt stort revanschsug så min motivation sjönk faktiskt inte så lågt, säger lagets backstjärna Ida Pettersson till Innebandymagazinet. 

Hur har ni tränat under pandemin för att komma tillbaka starkare?

- Vi har hela tiden efter det anpassat oss efter alla restriktioner och fått fyspass att köra enskilt och ibland innebandyträningar i smågrupper när restriktionerna tillät, för de som ville. Så vi har haft ett väldigt bra upplägg sen serien lades ner som funkat toppen tycker jag.

Hur går tankarna inför revansch-säsongen?

- Framförallt så hoppas jag att serien ska kunna börja när det är tänkt och att vi lyckas hålla oss kvar för det är en tuff serie, speciellt om det är lika många lag under strecket i år som förra säsongen. Såg dock ut som att det kanske bara blir två under strecket och det skulle gynna oss för vi har ett väldigt ungt och oerfaret lag. 

Tyvärr för Linköpings del så är det inte bara två lag som åker ur utan det är samma upplägg som gäller kommande säsong. Det vill säga att de två första lagen kvalar till SSL, lag 3-6 får stanna kvar, lag sju får kvala sig kvar och lag 8-12 åker ur Allsvenskan. Så Linköping har en tuff säsong framför sig och Pettersson ser i alla fall minst två lag som de ska ha bakom sig kommande säsong i den västra serien.

 - Vi hann aldrig att möta Nykvarn och Katrineholm förra säsongen och de båda verkade att ha det tufft med det defensiva spelet. Så de lagen ska vi ha bakom oss plus ett par till förhoppningsvis.   

Vilka lag tror du gör upp om kvalplatserna?

- Jag tror att Västra Mälardalen och Skoghall tar kvalplatserna men jag har dålig koll på deras värvningar och vad de tappat men de är alltid stabila och tunga att möta.

Innebandymagazinets damexpert tippade serien tidigare i veckan och hans kamikaze-tips hittar ni här

Säsongen 19/20 så blev backklippan Pettersson utsedd till seriens nästbästa back av tränarna. Men det var en oerhört jämn kamp mot ettan Evelina Nydén som är eller var Petterssons backkollega. Nydén har lagt klubban på hyllan och kommer lämna ett stort tomrum efter sig. Men trots det så ska Pettersson göra allt hon kan för att hålla rent framför mål och se till så att Linköping håller sig kvar i Allsvenskan.

- Vi har väldigt ungt lag i år så av oss kan ni förvänta er mycket fart och fläkt med ett offensivt spel över hela planen. Jag själv vill bidra med erfarenhet i vår trupp, tufft närkampsspel och finurliga uppspel från min backplats.


JUST NU PÅ PLUS: Årskull för årskull från alla distriktslag - så bra är spelarna idag

TV: ”Kimmo Eskelinen har haft ett otacksamt jobb”

”Bult” sågar nivån i Allsvenskan: ”Ser ut som mig i kroppen - det är faktiskt riktigt dåligt på sina håll”

Matchrapporter: Förlust för IBF Linköping borta mot Täby FC Telge SIBK vann i Svenska Cupen Omgång 2 Gr F dam mot IBF Linköping Endre vann i Svenska Cupen Omgång 2 Gr F dam mot IBF Linköping Josefine Nilsson gjorde två mål när IBF Linköping vann mot Nykvarn Formstarkt Fröjered tog ännu en seger

Den här artikeln handlar om: