ssl herr
Foto: Per Wiklund
Superligan

"Historiskt är Storvreta den värsta rivalen”

ANNONS

Carl Kostov-Bredberg om att gå till värsta rivalen.

Inför säsongen återvände backen Carl Kostov-Bredberg till Sirius efter ett äventyr i Schweiz. Säsongen för hans del präglades dock av skador och det blev bara nio matcher i den blåsvarta tröjan. Nästa säsong får Sirius klara sig utan Carl Kostov-Bredberg då han väljer att gå till värsta rivalen Storvreta. 


– Det var sjukt tråkigt för egen del hur säsongen blev, säger Carl Kostov-Bredberg till Innebandymagazinet. 

I och med flytten till Storvreta blir det Carl Kostov-Bredbergs andra klubbadress i SSL. Tidigare har han bara representerat Sirius i högsta serien. Carl Kostov-Bredberg förklarar varför det blir en flytt till rivalen. 

– Jag har sagt i tidigare intervjuer också att jag inte är superung längre och känner, efter en sådan här säsong, att åren börjar gå och känner att jag vill bli så bra jag kan bli och ge mig de förutsättningarna. Där jag stod inför den här säsongen då tyckte jag att Storvreta kändes som det bästa valet. Dessutom så ville jag gärna vinna. För mig är det att hitta motivation och träna hårt och utmana om en plats i VM, så det är utifrån det. 

Storvretas backuppsättning är idag en av de absolut starkaste i världen. Landslagsmännen Tobias Gustafsson, Robin Nilsberth och Rasmus Sundstedt finns redan i truppen som nu kryddas med Carl Kostov-Bredberg. 

– Det är väldigt tuff konkurrens, de har väl haft den bästa eller starkaste backuppsättningen senaste tio åren enligt mig. Sen är det upp till mig hur mycket förtroende jag kommer få. Jag räknar med att bidra med poäng framåt och lite annat också. 

Stadsrivalerna från Uppsala, Storvreta och Sirius, är historiskt sett starka rivaler. Men enligt Carl Kostov Bredberg har rivaliteten mellan de båda lagen avtagit med åren. 

– Historiskt är Storvreta den värsta rivalen för Sirius. Även om vi bor i samma stad så har kanske konkurrensen avtagit. Sirius har väl inte varit riktigt nära, men det är klart att Storvreta är den värsta rivalen för Sirius, men samtidigt tävlar Storvreta om SM-guld och Sirius om att försöka ta sig till slutspel. Nu har jag hållit på med det här i 12 år och det laget som jag kom upp i så var det mycket större rivalitet mellan Storvreta och Sirius. Men med det sagt finns rivaliteten kvar idag.  

I många sporter är ett en flytt till största rivalen något väldigt infekterat. I innebandyvärlden idag verkar det inte vara lika infekterat då vi ser spelare gå mellan olika rivaler relativt ofta. Desto mer infekterad en övergång till en rival kan bli tror Carl Kostov-Bredberg beror på den nivå både lagen befinner sig på. 

– Det är klart att det är känslig att gå mellan de här två klubbarna, men som det ser ut just nu när man inte är på samma nivå i dagsläget då blir det ändå inte lika känsligt. Hade det varit tightare mellan lagen i dagsläget hade det nog varit ännu känsligare. För idrotten och för oss som spelar så vill man att det ska vara så tight som möjligt, det blir roligare på det viset. Jag tror det är bra för sporten att det finns den där rivaliteten mellan lag och tuffa derbyn, avslutar Carl Kostov-Bredberg.


TV: "Vi vill ha det bäst betalda laget"

Kalmarsunds sportchef Alexander Brinkmann om lönenivåerna på dam- och herrsidan.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: