Foto: Albin Skur
Superligan

Simon Nilsson: "Det är det man kommer komma ihåg mest"

ANNONS

"Jag är inte bitter så, det finns större problem i världen att vara bitter över"

Nästa säsong får Kalmarsund klara sig utan två riktiga trotjänare. Forwarden Marcus Johansson och backen Simon Nilsson har båda valt att lägga klubban på hyllan. Innebandymagazinet ringde upp Simon Nilsson för att höra hans tankar om att avsluta karriären och ett liv utan innebandy.

Hur känns det att lägga klubban på hyllan, var det ett svårt beslut?

– Det är väl aldrig ett lätt beslut och ta att sluta när man har hållit på med det här sen man var fem år. Givetvis var det svårt, men jag kände att det var dags att lägga klubban på hyllan. Jag har haft ont i kroppen, problem med knäna, har två barn som tar mycket tid och man tränar precis varje dag. I slutändan så lutade det över att lägga klubban på hyllan.

Din sista säsong blev väldigt annorlunda på grund av coronapandemin. Hur var det att spela under dessa omständigheter?

– Hela försäsongen var utan publik så man fick med sig det lite in i säsongen också. Givetvis var det jättetråkigt att avsluta sin karriär utan att det var publik på läktaren när vi gör en sådan fin säsong som vi gör med att sluta tvåa och tar oss till en semifinal.

Semifinalen blev väldigt konstig då båda lagen drabbades av Covid-19 och ni fick dra er ur slutspelet. Det blev kanske inte det bästa avslutet på karriären, hur kändes det att få det avslutet och hur var den tiden? 

– Givetvis var det ett jättetråkigt slut att det inte fick avgöras på planen. Jättetråkigt var det, men samtidigt vann jag sista matchen och fick göra ett hattrick så det var väl ett helt okej avslut ändå om man ser det så. Summerar man karriären framöver kommer man komma ihåg att man slutade mitt i en pandemi och fick avbryta semifinalen. Jag är inte bitter så, det finns större problem i världen att vara bitter över. 

Om du försöker summera karriären som innebandyspelare, har du uppnått det du ville och är du nöjd med hur karriären blev?

– Ja, absolut. Vissa val kanske man ångra så där, men i sin helhet är jag jättenöjd med hur långt jag har tagit mig. Har haft lite problem med skador och så där som varit lite negativ så hade jag inte haft dem så hade jag kanske kommit ännu längre. I sin stora helhet är jag jättenöjd. 

Vad är bästa minnet från din karriär?

– Det är avancemangen till högsta serien med Färjestaden först och sen Kalmarsund, det är det man kommer komma ihåg mest. Det man gör med sin moderklubb tycker jag är det största man kan göra.

Alla de timmar som spenderades på innebandy, vad kommer de spenderas på nu?

– Ja.… vad kommer de spenderas på? Jag har haft förmånen att inte jobba 100 procent, jag har kunnat vara lite ledig någon dag i veckan så det blir jobba heltid. Sen har jag två barn hemma och en sambo så blir mycket tid med dem. 

Så det kommer inte bli så att du inte hittar någon ny hobby eller så?

– Nej… inte som det ser ut nu. Nu vill jaga bara vara ledig och njuta av en skön sommar och inte ha något planerat och bara tar det som det kommer. Det ska bli så skönt att bara vara ledig, avslutar Simon Nilsson. 


TV: "Vi vill ha det bäst betalda laget"

Kalmarsunds sportchef Alexander Brinkmann om lönenivåerna på dam- och herrsidan.

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: