Allsvenskan södra

Lillån siktar högt nästa säsong: "Underdogs som vanligt"

ANNONS

Sågar SSL-laget: "Extremt konstigt" - "Som att skjuta sig själv i foten"

När Allsvenskan södras tabell var färdigräknad landade Örebroklubben Lillån i mittenskiktet av tabellen, trots att laget stundtals låg på en kvalplats till SSL under säsongen. Även om laget missade SSL-kvalet och är Lillån nöjda över hur säsongen blev.  

– Tre poäng ifrån SSL-kval och vi tog poäng mot alla lag i serien så det känns väldigt bra, säger Lillåns sportchef Jens Karlsson till Innebandymagazinet. 

Lillån landade tillslut på en sjundeplacering i tabellen, men var alltså nära att ta en kvalplats till SSL. Jens Karlsson summerar Lillåns säsong så här.

– Den var väl blandad, vi började fantastiskt bra. Vi var som vanligt tippade att vara sämst i serien av era experter på Innebandymagazinet och lite andra folk. Återigen visade vi er expertpanel att ni hade fel. Sen kom vi ner i den nivån som vi hade förväntat oss innan och var väl tillslut nära ett SSL-kval, men hade väl en lite för ojämn säsong för att klara av det. 

Klubben har inte legat på latsidan under årets #ibsilly. Ett namn som Lillån tagit in är backen Tor Bornedal Samils som kommer senast från seriekonkurrenten Karlstad, men som nu väljer att dra på sig den gröna tröjan. 

– Han är otrolig viktig. Det är en profil både på och utanför planen som tar ett stort jobb och när han går in i någonting så går han in i det helhjärtat och det ska han ha credd för. Självklart är Tor en jättebra värvning för oss. En person som kommer funka bra i gruppen som alltid ger hundra och som framförallt är en jättebra spelare. 

Ett annan namn som väljer att representera Lillån kommande säsong är Isak Palmén som väljer att återvända till klubben efter en ettårig sejour i SSL och Sirius. I Lillån kommer han återförenas med Filip Gillberg som lämnade Sirius i mitten av säsongen för spel i Lillån. 

– Den formationen med Palmén, Gillberg och Harrysson såg vi vara outstanding för två år sen då. Jag tycker det är extremt konstigt att när man (Sirius) väljer att plocka båda två (Palmén och Gillberg) att man faktiskt inte ger dem chansen tillsammans, de gjorde ändå 90 poäng tillsammans i Allsvenskan. Att man då väljer att spela dem i olika femmor när de väl får testa på SSL är som att skjuta sig själv i foten. 

Nästa upplaga av Allsvenskan södra ser ut att bli oerhört tuff när både Fagerhult Habo och Höllviken som åkte ut ur SSL kommer spela i Allsvenskan södra. Jens Karlsson ser fram emot en tuff serie kommande säsong.

– Vi är underdogs som vanligt. Folk kommer säga att vi är sämst ändå så vi tror mycket på den här säsongen. Vi har fått ihop en bra trupp, vi har en bra harmoni i gruppen, vi har förlängt med ”Mackan” som gjorde en jättebra tränardebut förra året så vi känner oss väldigt bra. Det kommer vara många floppar och många av de här favoritlagen som säkert kommer störtdyka stundtals under säsongen. Jag tror att det kommer bli ganska likt som förra året att många lag kommer slå många. Det kommer bli en fantastisk Allsvenskan södra. 

Om du får titta in i spåkulan, vad tror du att Lillån landar i denna tuffa upplaga av Allsvenskan södra?

– Topp fyra. 

Är det något önsketänk eller något du verkligen tror på?

– Det är någonting vi tror på, avslutar Jens Karlsson med ett litet skratt.  


TV: "Många lag kör på tre femmor för länge"

Faluns Emil Johansson spelade över 40 minuter i SM-finalen. Poddpanelen diskuterar hur hårt man egentligen kan och bör matcha spelare.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Revansch och tre poäng för Lillån IBK Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad Fiaskosäsong för Lillån IBK – som åker ur serien Målfest för Lund Elit hemma mot Lillån IBK

Den här artikeln handlar om: