Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Storvreta värvar in Anna Wijks ersättare

ANNONS

SSL-satsande Storvretas fjärde nyförvärv är en riktig klasspelare.

Storvretas damer gjorde en jättesatsning inför den nyss avslutade säsongen och stod för den bästa #ibsillyn i Allsvenskans historia. Man värvade bland annat in världens bästa spelare Anna Wijk samt ett helt gäng SSL-spelare till där flera hade landslagsmeriter. Men Storvretas skrytbygge fick bara chansen att visa upp sig i fem matcher, som man tog full pott på, innan säsongen stängdes ner. 

Inför den här säsongen har man förvisso tappat Anna Wijk som ska ha barn i augusti men resterande stjärnspelare finns kvar plus att man håller på att krydda till den redan grymma allsvenska truppen som man besitter. När vi pratade med sportchef Henrik Ededahl så sa han att satsningen mot SSL fortsätter och att man skulle fortsätta värva spelare för att täcka upp de luckorna som de inte lyckades fylla förra säsongen. Huruvida Anna Wijk kommer spela efter sin graviditet var han dock mer förtegen om.

- Hennes avtal gick förste maj och det är klart att vi för en dialog med henne. Men hon ska få bli mamma i lugn och ro och få njuta av det först innan vi börjar prata om framtiden. Det är många saker som förändras i hennes liv just nu och det måste få ta tid. 

Luckorna i truppen som täppts till hittills under silly season har fyllts upp av en schweizisk U19-landslagsspelare vid namn Mira Horvath, backtalangen Saga-Maja Andersson från Partille samt forwardtalangen Ella Johansson från Värmländska GS 86.  

Lagets fjärde värvning är väl kanske ingen spelare som täpper till några luckor i en trupp utan det är en klasspelare rakt igenom som skulle gå in i vilket SSL-lag som helst. Hon skulle i och för sig kunna täppa till tomrummet efter Anna Wijk då hon är en liknande spelartyp, Fjärde nyförvärvet är Anna Gertz som gör comeback efter ett års uppehåll. Dessförinnan spelade hon sju raka säsonger i SSL med Sirius där likheterna med Wijk är att hon är center med ett riktigt fint spelsinne och hovleverantör av smörpass. På 181 SSL-matcher har Gertz gjort 33 mål och 73 assist.  

− Jag väljer att komma till Storvreta för att dem har något väldigt spännande på gång. Det görs en satsning på damsidan för att avancera upp till SSL. Den resan vill jag vara med på, säger Gertz i ett pressmeddelande.

Sportchef Ededahl om värvningen:

- Storvreta fyller på med rutin. Anna Gertz har efter ett årsuppehåll bestämt sig för att ansluta till Storvreta IBK. Massor av SSL rutin och kvalité får vi in i truppen. Anna kommer tillföra otroligt mycket till vårt lag. Välkommen att ta på dig röda tröjan Anna.


TV: Poddpanelen om Nykvarn - "De hade inget annat val"

Ska vinna SM-guld 2025: ”Satt sig i ett läge där alla kommer vilja slå dem”

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka AIK segrade i toppmötet mot Storvreta Stark defensiv när Storvreta vann mot IBF Falun Utveckling

Den här artikeln handlar om: