Foto: Suisse Unihockey
#ibsilly

Glada #ibsillynyheter för AIK

ANNONS

AIK får behålla sin superstjärna som flyttade hem från Schweiz förra säsongen.

AIK:s damlag har förlängt med sin stjärna Mari Aanerud som flyttade hem till Sverige inför förra säsongen efter två framgångsrika år nere i Schweiz som slutade med Två guld i Supercupen, ett guld och ett silver i schweiziska cupen och en mästerskapssilver.

Aanerud har ett förflutet i SSL med Djurgården, som hon vann Champions Cup guld med, och hon inledde sin sejour i AIK på bästa sett. På de fyra matcher hon hann att spela gjorde hon 14 poäng vilket gav henne en andraplats i poängligan när säsongen stängdes ner. Det var aldrig några tveksamheter från Aaneruds sida om att hon skulle fortsätta i AIK.

- Självklart inte!! Blev inte många matcher förra säsongen så ser fram emot att sätta på mig AIK-tröjan igen. Framför allt laget gör att jag vill fortsätta, det är ett riktigt härligt gäng. Men också satsningen med att man har ett tydligt mål att ta sig tillbaka till Allsvenskan, säger Aanerud till lagets hemsida.

För två säsonger sedan spelade AIK i Allsvenskan och man var på väg mot en snabb comeback efter fyra raka trepoängare när serien stängdes ner. Men rutinerade Aanerud tror att laget har stora chanser att lyckas ta sig upp i år.

- Dem är väldigt goda. Det är en bra blandning men unga tjejer som har enorma talanger och ”mindre unga” tjejer som står för lugn och rutin. Så nu när vi äntligen får börja träna ihop igen kommer detta att bli riktigt bra.

AIK:s tränare om förlängningen:

- Vi är otroligt glada över att Mari bestämt sig för att fortsätta resan med AIK, Mari är en offensiv spelare av rang med hög spelintelligens och mjuka handleder samtidigt som hon har förmågan att ta rätt beslut när målchanser uppstår vilket leder till en hel del poäng både för henne och för laget. En bra förebild för de unga spelarna att köra sig av och ta efter.


TV: ”Kimmo Eskelinen har haft ett otacksamt jobb”

”Bult” sågar nivån i Allsvenskan: ”Ser ut som mig i kroppen - det är faktiskt riktigt dåligt på sina håll”

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Segerraden förlängd för AIK – besegrade Alunda AIK segrade i toppmötet mot Storvreta AIK vann toppmötet mot Älvsjö AIK med 2-1

Den här artikeln handlar om: