#ibsilly-nytt
Foto: Magnus C Lydahl
Superligan

Djurgårdens tredje nyförvärv är presenterat

ANNONS

Nya tränarens favoritspelare är påskriven och klar för Djurgården.

SSL-nykomlingarna Djurgården fortsätter att presentera nyförvärv på löpande band. I förrgår presenterade man Gustaf Sandberg, igår Andreas Rehn och idag släppte man nyförvärv #3 som är Patrik Jeppsson. 

- Det är Rogers favoritspelare genom alla hans år som tränare för Rotebro. Han har kommit in fantastiskt bra i truppen. Han är snabb i fötterna och i huvudet och spelar väldigt enkelt, säger sportchef Mikael Öhman till Innebandymagazinet.

Jeppsson är en rutinerad herre 32 år ung som spelat i Herr1an och Allsvenskan med Rotebro i hela sin karriär och som haft Djurgårdens nya tränare Roger Östergren, som tränare där under flera år.

- Helt ärligt så hade jag efter förra säsongen (som slutade redan i oktober pga Covid) långt gångna tankar på att lägga klubban på hyllan. Men nu när DIF gått upp i SSL öppnades en väldigt spännande möjlighet med spel i SSL som jag självklart ville ta, säger Jeppsson till lagets Facebooksida och fortsätter beskriva sig själv som spelare:

- På planen är jag en snabb spelare som spelar med ett lugn och försöker minimera riskerna genom det enkla spelet. Om möjligheten ges följer jag gärna med upp i offensiven. Vid sidan av planen är jag samma person som på planen, jag är lugn och rätt lat (nog därför jag spelar det enkla spelet, för då håller man bollen inom laget och slipper jaga boll). 

När Innebandymagazinet pratade med sportchef Öhman igår så nämnden han att de har flera spelare på väg in som är mer eller mindre klara bland annat en rejäl bomb i form av en landslagsspelare. 

- Vi för en diskussion men en landslagsforward där vi har en sponsor som går in och ska lösa den värvningen åt oss. Jag vill inte säga mer än så utan vi för en bra dialog. 

Läs om de andra kommande nyförvärven i intervjun med Öhman här.  

 


TV: "Många lag kör på tre femmor för länge"

Faluns Emil Johansson spelade över 40 minuter i SM-finalen. Poddpanelen diskuterar hur hårt man egentligen kan och bör matcha spelare.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Djurgården segrare hemma mot Sirius Tyresö Trollbäcken vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Djurgården IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: