Notification
Foto: FBC Karlskrona

Damjuniorlag bjuds in till proffsig försäsongscup i Karlskrona

Nya Baltic Cup sätter tjejerna i fokus: "Slipper trängas med killar"

Efter många inställda evenemang det senaste året finns det ett stort sug efter att äntligen få åka på äventyr med laget och spela innebandycup igen, och en försäsongscup som sticker ut ordentligt från mängden är Baltic Cup i Karlskrona. 

Inte bara för sin snygga grafiska profil med en sajt i världsklass, utan framför allt för att det är dam- och flickinnebandy som står i centrum. Ett koncept som varit väldigt uppskattat.

– I vår cup får tjejerna stå i fokus, och slipper trängas med killar. Tittar man på de flesta etablerade cuperna idag så finns det en obalans. Om man som tjejlag åker till en cup så finns det oftast bara en eller två grupper för tjejerna medan killarna kanske har fyra eller åtta grupper, och utifrån det ofta får lite bättre hallar och bättre matchtider. Så vårt fokus är på tjejer och deras idrottande, säger cupansvarige Mikael Björkman till Innebandymagazinet.

Baltic Cup är en av Sveriges nyaste och hetaste innebandycuper. Den startade 2019, för att sedan tvingas ställa in 2020 på grund av pandemin, men nu ser man fram emot att få välkomna förväntansfulla lag till vackra Karlskrona igen. Årets upplaga arrangeras 27-29 augusti och består av tre klasser; Dam, Damjunior och Flickor 16.

– Vi har 8 lag anmälda i damklassen och vi tar fortfarande emot anmälningar i samtliga klasser. 

Förutom deltagande lag från närområdet i Blekinge, Småland och Skåne så kommer det också lag från andra delar av Sverige. Hässelby från Stockholm kommer delta i damjunior, medan både Warberg och Linköping är anmälda till flickor 16. Till damklassen är det ett Göteborgslag som kommer.

Utöver den fantastiska innebandyupplevelsen, där man får chansen att toppa formen precis innan seriepremiär, så finns det också många möjligheter att teambuilda laget lite extra. 

– Karlskrona som stad är oerhört vacker och det finns mycket att göra och mycket att se, om man vill fylla helgen med bra aktiviteter. Men i första hand är det en väldigt välorganiserad innebandycup där vi vill att upplevelsen för spelaren ska bli så bra som möjligt. 

Avbokning kostar inget fram till och med 30 dagar innan cupen startar. Skulle cupen ställas in på grund av riktlinjer kring Covid-19 från Folkhälsomyndigheten så betalas avgiften tillbaka.

Fakta: Baltic Cup

Plats: Karlskrona, Blekinge

Datum: 27-29 augusti 2021

Klasser: Dam, Damjunior & Flickor 16 (Dam Elit utgår)

Boende: Hotell eller campingstuga erbjuds

Hemsida: https://www.thebalticcup.se

Anmäl ditt lag till Baltic Cup här