Foto: Jonas Axelsson
Allsvenskan västra/södra

Allsvenska debuten tog slut efter 6 omgångar

ANNONS

Hovslätt verkar ha gjort ett riktigt #ibsilly-fynd förra säsongen som kan få sitt stora genombrott kommande säsong.

Efter fyra säsonger i Dam1an värvades Sophie Randau tillbaka till moderklubben Hovslätt IK som hon lämnande som 17-åring för sex år sedan. Äntligen skulle 23-åringen få spela en säsong i Allsvenskan men redan efter sex omgångar var säsongen över då hela säsongen stängdes ner på grund av pandemin.

- Ett tråkigt men enligt mig nödvändigt beslut att stänga ner serien med tanke på hur pandemin utvecklade sig. Att herrallsvenskan fick fullfölja säsongen skapade självklart lite irritation, när det handlar om samma serie borde det vara jämlikt, säger Randau till Innebandymagazinet.

Det var inte bara matchspelet som låg nere i damallsvenskan utan även all träning var inställd på grund av restriktionerna.

- Jag har försökt att hålla igång med träningen så mycket som möjligt. Har haft lite skadebekymmer det senaste så har passat på att rehaba en hel del när säsongen legat nere.

De två senaste säsongerna i Dam1an med Östra SK snittade forwarden 34 poäng per säsong och ungefär en poäng per match. Poängformen höll även i sig i Allsvenskan där hon till och med snittade en och en halv poäng per match de första sex matcherna.

- För min del är motivationen på topp till nästkommande säsong, jag känner mig extra taggad med tanke på hur få matcher vi hann spela. Nu har vi fått gå in i hall igen vilket man har längtat efter väldigt länge.

 

Hovslätt kvalade sig upp till Allsvenskan säsongen 17/18 och har varje säsong fått kriga för sin existens men till slut lyckats hamna på rätt sida av strecket. Förra säsongen värvade man förutom Randau in ett par spelare från Jönköpings SSL-lag men när säsongen stängdes ner låg man ändå i botten med en inspelad poäng per match i snitt.

- Förhoppningsvis kommer serien rulla på som vanligt och att alla håller sig friska och krya. Till denna säsong har vi plockat upp många yngre spelare vilket jag tror kommer tillföra med mycket fart i spelet.

Vilka lag kommer slåss om kvalplatserna till SSL tror du?

- Jag tror att Kalmarsund kommer ligga i toppen, även Växjö som gjorde det väldigt bra de matcher som hann spelas förra säsongen.

Vilka lag kommer få kämpa på nere i botten då?

- Med tanke på hur förra säsongen såg ut och att vi har några nykomlingar till denna så är det svårt att säga.

 

Vad kan vi förvänta oss av dig och Hovslätt kommande säsong?

- Ni kommer få se ett gäng taggade spelare som kommer spela en fartfylld och rolig innebandy, mycket finlir och massa mål. Från min sida kommer ni få se ett offensivt och tufft spel, en riktig vinnarskalle och förhoppningsvis några poäng.


JUST NU PÅ PLUS: Årskull för årskull från alla distriktslag - så bra är spelarna idag

TV: "Många lag kör på tre femmor för länge"

Faluns Emil Johansson spelade över 40 minuter i SM-finalen. Poddpanelen diskuterar hur hårt man egentligen kan och bör matcha spelare.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Hovslätt som besegrade Munka-Ljungby Kalmarsund avgjorde med fem mål i tredje perioden Craftstadens seger spiken i kistan för Hovslätt – som åker ur serien Hovslätt vann borta mot Fagerhult Habo Storseger för Växjö IBK hemma mot Hovslätt

Den här artikeln handlar om: