Foto: Idrottsfoto
Superligan

SSL-spelare tvingas avsluta karriären

ANNONS

Den 25-åriga Team Thorengruppenspelaren tvingas till att sluta spela innebandy.

Adam Hansson var en av de största talangerna i 96-kullen och efter tre år på RIG Umeå så blev han värvad till Team Thorengruppen. Men bara sex år senare så står det klart att karriären är över för 25-åringen. 

-  Efter sex säsonger och över 100 matcher i klubben väljer Adam Hansson att avsluta sin innebandykarriär på grund av skadeproblem. Vi önskar stort lycka till i framtiden och tack för alla minnen längs vägen, Adam, skriver Thorengruppen på sin Facebooksida

Totalt blev det 110 matcher, 38 mål, 61 assist och 99 poäng i Thorentröjan fördelat på tre säsonger i Allsvenskan och tre säsonger i SSL för Hansson. Den nyss avslutade säsongen blev det bara sex matcher för Hansson på grund av en fotskada.

- Jag har en fot som har strulat länge som jag har opererat två gånger efter säsongen de två senaste åren. Jag hade hoppats på att jag skulle få till det den här gången, men det har kommit tillbaka och är värre än någonsin. Det små knölbildningar i foten som har börjat sprida sig och nu måste de gå in och plocka bort dem, sa Adam Hansson till Västerbottens-Kuriren i slutet av november. 

Team Thorengruppens Silly Season så här långt

Klara in

Oskar Mikkonen, målvakt (Klubbens division 1-lag)

Mattias Ljunggren, back (Dalen)

Elias Niclasson, back (Höllviken)

Klara ut

Jim Johansson, forward (Klubb oklar)

Adam Berglund, back (Höllviken)

Adam Hansson, forward (slutar)

Mathias Hagert, back (Astra Sarnen, Schweiz)


JUST NU PÅ PLUS: Årskull för årskull från alla distriktslag - så bra är spelarna idag

TV: "Galna kommentatorn" om de galnaste fraserna

Karlstads kommentator Jimmy Heimer: "Jag är egentligen bra på engelska, men..."

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen Växjö vann klart borta mot Thorengruppen IBF Falun besegrade Thorengruppen och toppar nu tabellen Thorengruppen avgjorde med fem mål i sista perioden

Den här artikeln handlar om: