#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Senaste #ibsilly-nytt från SSL-nykomlingarna

ANNONS

46 dagar efter det historiska SSL-avancemanget så presenterar Hagunda glada nyheter.

Det brukar heta att ett allsvenskt lag måste värva in en hel femma med SSL-meriter för att man ska ha något att hämta i Svenska Superligan. För 46 dagar sedan blev det klart att Hagunda kommer att spela sin allra första säsong i SSL kommande säsong efter att man slog ut Warberg med 3-1 i matcher i SSL-kvalet. Men sedan dess har det varit relativt lugnt på #ibsilly-fronten hos Uppsalagänget. 

- Vi har ju försökt att bygga en trupp som vi tror ska göra ett bra jobb i en högre division. Det är så vi har jobbat under alla år, när vi väl går upp ska vi vara redo så vi inte ska behöva ta in tio nya spelare för att klara oss kvar. Det är väl så vi har tänkt nu också. Men det är klart, man måste alltid få in några och vi tittar på kanske tre spelare beror lite på vad som händer med truppen, sa sportchef Nikola Marincic till Innebandymagazinet för en månad sedan.

Sedan dess har man tappat två spelare och ersatt dem med två nya. Eric Kjellerstedt och Kalle Lundgren lämnar och in kommer Joakim Turunen och Timon Stäubli. Man väntar fortfarande på besked från storstjärnorna Jakob Drews, Johan Eriksson och Fredrik Holtz om de ska fortsätta spela med laget i SSL eller sluta spela. I helgen fick man dock glädjande besked att en av lagets framtida stjärnor kommer att köra på. Det är 21-åringen Isak Bengtsson som kritat på ett nytt kontrakt. 

- Givetvis kul att Isak förlänger, han är en av de unga spelare i truppen som vi vill bygga nutiden och framtidens Hagunda runt. Under sin tid hos oss har han haft en spännande utveckling som spelare och nu ser vi fram emot att se honom ta nästa kliv på planen, säger Marincic till lagets hemsida

Bengtsson anslöt till Hagunda för två säsonger sedan från Salem där han gjorde åtta mål och fem assist sin sista säsong. Exakt samma poängskörd som Bengtsson stod för den här säsongen, vilket var en liten nedgång från debutsäsongen som slutade med hela 19 mål och åtta assist. 

- Jag har trivts otroligt bra i Hagunda sedan dag ett. Min tid här i Hagunda så här långt har varit fantastisk, jag har utvecklats som spelare och kanske ännu mer som person. Jag har även fått många otroligt fina vänner och varit med och skapat minnen som jag kommer ta med mig hela livet. Och fler minnen ska det bli – det ser jag fram emot, avslutar Bengtsson.


JUST NU PÅ PLUS: Årskull för årskull från alla distriktslag - så bra är spelarna idag

TV: Så ska innebandyn växa - "Det borde ha skötts bättre"

Jimmy Heimer har en lång innebandybakgrund både som spelare och kommentator. Här är hans syn på vad innebandyn behöver göra för att växa som sport.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Storvreta har fem raka segrar – vann mot Hagunda med 11-5 Mullsjös seger spiken i kistan för Hagunda – som åker ur serien Thorengruppen avgjorde med fem mål i sista perioden

Den här artikeln handlar om: