#ibsilly-nytt
Foto: Fagerhult Habo och Magnus C Lydahl
#ibsilly

Onyx andra nyförvärv är i hamn

ANNONS

Allsvenska jumbon fortsätter att rusta upp laget inför kommande säsong.

Förra säsongen slutade Onyx sist i södra Allsvenskan men tack vare pandemin så åkte man inte ur Allsvenskan utan man får en ny chans att visa vad man går för kommande säsong. Hittills har man bara värvat en spelare men det är en av de allra bästa värvningarna tillsammans med Nykvarns sillybomber. 

Viktor Palm, poängmaskinen som öst in poäng i allsvenskan för Onyx tidigare är tillbaka efter en kort sejour i SSL. I helgen gjorde Onyx klart med sitt andra nyförvärv och det är en västgöte vid namn Peter Lindgren som ansluter.

- I Peter får vi en rightad spelskicklig back som vi kommer få stor nytta av i vårt offensiva spel. Han är dessutom en reslig man som gör ont att möta. Peter är dessutom en kanonkille som även kommer tillföra mycket i vårt omklädningsrum och utanför planen, säger sportchef Tobias Palm till lagets hemsida.  

Lindgren har blivit lite av en flyttfågel de senaste åren då han representerat inte mindre än sju föreningar de sista fem säsongerna bland annat Borås IBF, Fagerhult Habo IBK och senast IBK Alingsås, där backen gjorde fem poäng på fyra matcher innan Herr1an stängde ner.

- Jag var uppe och träffade Onyx tidigt i maj och fick en väldigt go känsla, tyckte det föreningen presenterade gick hand i hand med mina ambitioner, och chansen att få lira allsvenskan ville jag inte tacka nej till, säger Lindgren själv om valet. 

Onyx kom som sagt var sist förra säsongen och självklart vill de visa kommande säsong att de är bättre än vad placeringen visade. Men Onyx får inte chansen att visa det fullt ut kommande säsong då de flyttas från den södra Allsvenska till den norra. Något som förra säsongens toppvärvning, målvakten Adam Brodén sa så här om när Innebandymagazinet pratade med honom för två helger sedan:

 - Fantastiskt kul! Både ur en personlig synvinkel men även för klubbens del. För mig innebär det ju många resor som är nära hem då jag är från Gävle, så det känns superkul! Sen tycker jag att det är kul för klubbens skull också, med lite nytt. Det enda jag kan känna är att vi skulle vilja motbevisa vårat svaga fjolår i samma serie, men jag tror att det kommer synas i norra också att vi är bättre än i fjol.

Senaste nyförvärvet Lindgren har inte lika bra koll på norra serien som Brodén:

- Egentligen vet jag inte så mycket om norra allsvenskan, men min uppfattning är att det är lite skickligare lag med boll än den södra. Tror det blir en riktigt tuff serie där Visby och Nykvarn borde ligga väldigt högt upp i tabellen. Men känslan i år är en serie med sjukt mycket profiler. Så ska bli kul att lira mot och med dem.


JUST NU PÅ PLUS: Årskull för årskull från alla distriktslag - så bra är spelarna idag

TV: Så ska innebandyn växa - "Det borde ha skötts bättre"

Jimmy Heimer har en lång innebandybakgrund både som spelare och kommentator. Här är hans syn på vad innebandyn behöver göra för att växa som sport.

Matchrapporter: Målfest för IBF Västerås hemma mot Onyx Solfjäderstaden vann borta mot Onyx Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Onyx Skälby ny serieledare efter 8-5 mot Onyx Seger för Berg på hemmaplan mot Onyx

Den här artikeln handlar om: