#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund
Superligan

Malmö presenterar en värvningsbomb

ANNONS

Malmös andra nyförvärv är en finsk landslagsback som blev årets back i Finland.

Malmö har de två senaste säsongerna haft stor omsättning i truppen under silly season och nu verkar skåningarna äntligen hittat kontinuiteten i lagbygget. När vi pratade med tränare och klubbchef Mikael Jeppsson för någon månad sedan när säsongen tog slut och silly season stod för dörren så sa han att de skulle få behålla sina flesta spelare och inte behövde förstärka truppen så mycket utan nyförvärven skulle mest bestå av spelare som kom tillbaka från skador.  

- Vi har ett par spelare på gång in men det är inte så många i år vilket är skönt. Vi kommer inte behöva värva så många spelare i år och vi hoppas på att vi kommer få tillbaka en hel del spelare som varit skadade i år. Inka Lampinen, Frida Mainz Olsson, Silja Eskelinen och Johanna Ejdelind för att nämna några, sa Jeppsson till Innebandymagazinet då.

Ett par spelare är precis vad Malmö värvat så här långt då man gjorde klart med sin andra värvning i helgen. Men man har nog tappat ett par spelare som man inte var beredd på. Andrea Gämperli och Elin Johansson var väntade förluster men två av de spelarna som Jeppsson nämner ovan har också gett sig av. Lampinen har återvänt till Finland och Ejdelind har gått till Jönköping. Man har tagit in Ester Jeyabalasingam och i helgen släppte man en riktigt bomb när man gjorde klart med en finsk landslagsspelare vid namn Iida Mettälä.

- Iida kommunicerar fullt ut på svenska som är hennes andraspråk och förutom att spela innebandy har hon för avsikt att studera på Lunds universitet. Detta tillsammans med att hon är ung och redan en jätteduktig innebandyspelare gör ju detta till en kanonvärvning, säger Jessica Jensen från Sportgruppen till lagets hemsida

Mettälä är född 2001 och spås en väldigt ljus framtid. Denna säsong spelade hon med nykomlingarna Loisto i högsta finska ligan F-liiga. Nykomlingarna stod för en jättesäsong där man vann finska Cupen samt tog sig till kvartsfinal i F-liiga. Mettälä blev dessutom utsedd till årets back och uttagen till det finska landslaget. Kommer det uppskjutna U19-VM:et att spelas kommer Mettälä ha en given plats där. 

- Iida är en placerings- och passningssäker back som läser spelet föredömligt. Spelar redan väldigt moget utifrån sin ålder och att hon bara har spelat en säsong på högsta nivå i Finland. Jag ser en enorm utvecklingspotential i Iida och hon har redan nu kapacitet att hävda sig i världens bästa liga, SSL. Men det viktigast som alltid med unga spelare och kanske lite extra när de kommer ifrån ett annat land är att jobba tålmodigt och långsiktigt. säger Mikael Jeppsson. 



JUST NU PÅ PLUS: Årskull för årskull från alla distriktslag - så bra är spelarna idag

TV: "Galna kommentatorn" om de galnaste fraserna

Karlstads kommentator Jimmy Heimer: "Jag är egentligen bra på engelska, men..."

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC Tre poäng till IBK Lund efter avgörande i slutperioden mot Malmö FBC Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: