Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Allsvenska nykomlingar värvar från SSL

ANNONS

Klubben: "Vi är extremt glada över att Lovisa valt att komma tillbaka till Borlänge"

För sju säsonger sedan spelade IBF Borlänge i Dam3an men man har tagit kliv framåt  för varje säsong som gått och till den nyss avslutade säsongen tog man klivet upp i Allsvenskan. Man hann med att spela fem matcher och ta tre poäng innan säsongen stängdes ner på grund av pandemin. Under resan från Dam3an till Allsvenskan har man haft fin hjälp av den före detta förbundskaptenen Andreas Lundmark som varit tränare för laget. 

Till det allsvenska äventyret har man dock tappat två av lagets mest lovande spelare till SSL i Ida Eliasson(Pixbo) och Agnes Sälgström(Rönnby). Man har dock lyckats göra en riktigt bra värvning från andra hållet där Lovisa Bjurell lämnar SSL och återvänder till moderföreningen efter sex säsonger i IBF Falun. 

-Det känns superkul och det ska bli spännande att se vad som har hänt i klubben sen senast, säger Bjurell till lagets hemsida och fortsätter berätta om vad hon kan bidra med:

- Förhoppningsvis lite koll på hur tempot och lagen med mera ser ut och sen försöka bidra med vinnarmentalitet och energi. 

Borlänge kommer spela i den östra Allsvenskan och när vi i helgen pratade med rutinerade Marielle Zetterberg så trodde hon att Borlänge skulle vara inblandade i bottenstriden och slåss för sin överlevnad. Men det var i och för sig innan Bjurell blev klar för en comeback i moderklubben. Så här sa Zetterberg om förväntningarna på den kommande säsongen:

- Jag ser det som en stor utmaning med tanke på att vi är ett väldigt ungt lag. Men tjejerna är hungriga och vill lära sig. Vi fick känna på lite vad som behövs på den här nivån förra säsongen. Jag kommer försöka hjälpa laget med mitt fysiska spel och min rutin med tanke på att jag är bland de äldsta i laget. Själva laget kommer ni få se ett som kommer kriga på i alla matcher. 

  


JUST NU PÅ PLUS: Årskull för årskull från alla distriktslag - så bra är spelarna idag

TV: ”Kimmo Eskelinen har haft ett otacksamt jobb”

”Bult” sågar nivån i Allsvenskan: ”Ser ut som mig i kroppen - det är faktiskt riktigt dåligt på sina håll”

Matchrapporter: Målfest för Storvreta hemma mot IBF Borlänge Alunda gjorde fem mål i tredje perioden – vann stort mot IBF Borlänge IBF Borlänge klart för nedflyttning – efter förlust mot Bele Barkarby Storseger för Åkersberga IBF borta mot IBF Borlänge Dålig start sänkte IBF Borlänge mot Kais Mora UIF

Den här artikeln handlar om: