#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Superligan

Fortsatt ovisst kring Moa Tschöps framtid i Täby

ANNONS

"Till både Julia och Agnes har vi klart med raka ersättare och de spelarna kommer vi presentera närmsta tiden"

När SSL-tabellen var färdigräknad landade Täby på en sjätteplats. Väl i slutspelet väntade Endre från Gotland, ett lag som Täby slagit ut i tre raka slutspel. I årets slutspel sprack dock den sviten när Endre fick sin revansch och besegrade Täby med 3–0 i matcher.

– I det stora hela är vi långt ifrån nöjda med den säsongen vi gjorde, säger Täbys sportchef Robin Andersson till Innebandymagazinet.

Säsongen slutade som sagt i kvartsfinalen mot laget de haft så lätt för dem tre senaste slutspelen. Robin Andersson tycker dock att Endre var det bättre laget den har slutspelsserien och förtjänade att gå vidare till semifinal. 

– Första matchen är Endre betydligt bättre än oss och vinner välförtjänt, i match två och tre kunde det lika gärna vägt åt andra hållet, men små marginaler avgör och Endre går rättvist vidare tillslut. 

En anledning till att Endre blev för tunga för Täby kan ha varit att precis innan slutspelet drabbades Täby av ett enormt avbräck när deras största stjärna och en av världens bästa spelare, Moa Tschöp, valde att avbryta säsongen. 

– Givetvis är det ett stort tapp så tätt inpå, det är svårt att begära att någon ska fylla de skorna på så kort tid samtidigt som jag anser att vi ska kunna slå ut Endre ändå då det finns otroligt många duktiga spelare i Täby. 

Extremt mycket rykten har florerat runt Moa Tschöp. Den flerfaldiga landslagsspelaren som vunnit både VM- och SM-guld har placerats i en rad olika klubbar. Kalmarsund, Nacka, Sirius, Storvreta och Warberg är alla klubbar som ryktas dra i Moa Tschöp. Men Robin Andersson vill dock inte spekulerar i om hon blir kvar i Täby eller väljer att lämna klubben.

– Jag vet faktiskt inte, jag spekulerar helst inte i det och hur Moas framtid ser ut kan bara hon själv svara på känner jag. 

Om Moa Tschöp stannar eller inte har vi i dagsläget inget svar på. Men några spelarförluster är redan klara för Täby. Julia Zachrisson lämnar för Kalmarsund och målvakten Alexandra Durling och forwarden Agnes Wiklund väljer att avsluta sina karriärer. 

– Det är svårt att spekulera i hur tunga tappen blir, men givetvis blir det oavsett en skillnad för oss när några försvinner. Till både Julia och Agnes har vi klart med raka ersättare och de spelarna kommer vi presentera närmsta tiden. Det är två spelare som kommer göra stor skillnad för oss och vi känner oss otroligt bekväma i de värvningarna. 

Senast Täby tog SM-guld var bara för två år sedan då de slog Mora i SM-finalen. Klubben vill självklart tillbaka till mästarnivån, men för att ta sig dit trycker Robin Andersson på en sak, att Täby måste jobba ännu hårdare. 

– Vi måste jobba ännu hårdare vilket låter enkelt, men tyvärr får du ingenting gratis idag då SSL blir jämnare för varje säsong. Vi måste göra jobbet vecka ut och vecka in för att ge oss själva förutsättningar att lyckas, avslutar Robin Andersson. 


JUST NU PÅ PLUS: Årskull för årskull från alla distriktslag - så bra är spelarna idag

TV: Så ska innebandyn växa - "Det borde ha skötts bättre"

Jimmy Heimer har en lång innebandybakgrund både som spelare och kommentator. Här är hans syn på vad innebandyn behöver göra för att växa som sport.

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Tre poäng till Tyresö Trollbäcken efter avgörande i slutperioden mot Täby FC Alunda fortsätter vinna – 5-4 mot Täby FC Nacka Wallenstam vann på hemmaplan mot Täby FC

Den här artikeln handlar om: