Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan norra

Bele Barkarbys sportchef om nya tränaren

ANNONS

"Vi kommer inte ta bort den spelstilen som laget har haft"

Efter åtta år går Bele Barkarby och tränaren Andreas Briselius skilda vägar. I onsdags presenterade Bele Barkarby hans ersättare och det blir inte mindre än den meriterande Leif Sipilä som tar över Stockholmslaget.

– Som förening vill vi tacka föregående tränare för åtta fina år och det han har gjort med laget, säger Bele Barkarbys sportchef Philip Gander till Innebandymagazinet. 

Som spelare har Leif Sipilä spelat 170 matcher i högsta serien med Balrog, som han även har vunnit två SM-guld med. Efter att han lagt klubban på hyllan har Leif Sipilä gått över till en tränarkarriär där han varit i klubbar som Grimsta, Balrog och Tumba. Senaste kommer han från Offensiv Lidingös herrlag. Varför valet landade på just Leif Sipilä frågade Innebandymagazinet sportchefen Philip Gander.  

Hur har rekryteringsprocessen sett ut från att första kontakten togs till att kontraktet blev påskrivet?

– Som vi informerade tidigare på hemsidan fick vi ett besked från vår förre tränare Briselius att han flaggade i januari, och sen kom det skarpt i slutet av mars eller början av april, att han inte fortsätter. Vilket gjorde att vi började titta efter en ny tränare så vi skickade runt lite och precis som inför varje år har man lite kontakt med olika namn, även om man inte går vidare med dem. Leifs namn har varit uppe på Bele Barkarbys lista i flera år.

Varför landade ni tillslut på Leif Sipilä?

– Lite mer tydlighet i spelet, att han kan agera under matcher också. Se tendenser åt vilket håll spelet lutar åt och går in och gör korrigeringar direkt även om det bara gått tio minuter av matchen till exempel. Lite mera trygghet i spelet för spelarna, de vet vara de ska göra i varje situation och lite mer struktur, men även gnugga på de här smådetaljerna.

Vad är det för innebandy Bele Barkarby kommer att lira under Leif Sipilä?

– Vi kommer inte ta bort den spelstilen som laget har haft. Vi kommer vara ett offensivt lag som kör på, så enkelt är det. Gör man 148 mål framåt och bara har 21 eller 26 plusmål, det är lite där vi behöver ändra om. Så försvarstänket, att vi inte behöver göra nio-tio mål för att vinna en match. 

Vad har ni för målsättning med Leif Sipilä vid rodret?

– Vi vill etablera oss på den övre halvan. Alltid som Bele vill göra är att göra en bättre säsong än den innan. Komma högre än en sjunde placering och alltid vara ett lag som är med och slåss om kvalplatserna och där tror vi att Leif kommer ge en trygghet och en struktur till killarna för att ta det här steget, avslutar Philip Gander. 

Kontraktet med Leif Sipilä är skrivet till den 30/4 2023.


JUST NU PÅ PLUS: Årskull för årskull från alla distriktslag - så bra är spelarna idag

TV: "Galna kommentatorn" om de galnaste fraserna

Karlstads kommentator Jimmy Heimer: "Jag är egentligen bra på engelska, men..."

Matchrapporter: Sundsvall FBC tog hem segern efter förlängning mot Bele Barkarby Stark seger för Bele Barkarby i toppmatchen mot Nykvarn Ungdom Seger för Djurgården på hemmaplan mot Bele Barkarby Strängnäs klart för kval efter seger mot Bele Barkarby Salem får fortsätta jaga seger efter förlust mot Bele Barkarby

Den här artikeln handlar om: