herr1ans nya stjärna
Daniel Gonzalez Palm.
Foto: Magnus C Lydahl
Herrettan

Profilen gör en halv nedtrappning: "Har inga SSL-ambitioner"

ANNONS

Daniel Gonzalez Palm lämnar Visby efter tre säsonger – klar för Herr1an.

Veteranen Daniel Gonzalez Palm har gjort sig känd som en riktig poängspruta på allsvensk nivå och har samtidigt gjort det bra de säsonger han spenderat i SSL. Han kommer närmast från tre år i Visby men har också representerat Karlstad, Tyresö Trollbäcken och Haninge FBC i Sveriges andra-division.

Till nästa säsong kommer 31-åringen göra debut i Herr1an, då han är klar för Stockholms-laget Älvsjö AIK.

- Det är ett topplag i division 1, det är inget snack som saken. Förra året hann man bara spela 4-5 matcher men året innan kom de tvåa i serien, de avslutade starkt med bra form och hade förhoppningar på att kunna gå upp i ett kval, som inte blev av. De har gått till kval nästan varje år innan dess, eller missat precis. Både grabbarna i laget och föreningen vill upp till Allsvenskan, det passar mig bra med ett lag där det finns ambitioner, säger Gonzalez Palm till Innebandymagazinet.

Vad gjorde att valet föll på dem?

- Först och främst handlade det om att jag och min fru har valt att flytta till Stockholm, på grund av jobb och att vi ville komma närmre våra familjer. Det finns många föreningar att välja bland i Stockholm, och jag hade några kompisar i Älvsjö. Det känns som en bra förening med bra organisation. De vill framåt och uppåt i seriesystemet.

Hur känns det att gå ner en division, från Allsvenskan?

- Det spelar inte någon större roll. Det viktigaste för mig är att man kommer ner till träningen och har kul, och att ambitionen finns att vilja vinna matcher, och kliva upp en serie. Det finns inte så jättemycket alternativ i Stockholm: Ett par lag i Allsvenskan och så gick Djurgården upp till SSL. Det känns som om Älvsjö är en av de mer välmående föreningarna i Stockholm med förutsättningar kring träningar, stab och organisation. Det känns helt rätt att ha hamnat här. 

Känner du att Älvsjö har bättre förutsättningar att nå SSL i framtiden, jämfört med några av de Stockholmslagen som spelar i Allsvenskan?

- Det är svårt att säga, men det känns så i alla fall. Sen tror jag inte att Älvsjö kommer spela i SSL om 2-3 säsonger, det handlar först om att ta steget upp till Allsvenskan och etablera sig där. Det har en väldigt stor ungdomsorganisation och mycket att ta av, det är en förening som har alla möjligheter att etablera sig högre upp i seriesystemet. 

Vilken kvalitet känner du att du håller nu för tiden? Vilka SSL-lag hade du gått in i?

- Det är svårt att säga, men man hade kunnat ta plats i ganska många SSL-lag. Kanske inte i förstalinan, men andra eller tredje. Det tror jag! Kanske inte i de absoluta topplagen, men det är inget snack om saken att jag hade gjort det i lagen precis utanför slutspel. Men ambitionen är att vara en ledande spelare i Älvsjö och hjälpa laget att vinna matcher, och förhoppningsvis kunna gå upp i Allsvenskan den här säsongen.

Innebär övergången till division 1 en nedtrappning för dig?

- Både och. Jag har inga ambitioner att spela i SSL, men har ambitioner att vinna varje match jag spelar och bli en bättre spelare. Jag vill spela i ett lag som vill vinna varje match och som har ett tydligt mål. Just där jag är i livet också, så är det ganska lagom att börja i division 1 och sedan ta steget till Allsvenskan och etablera sig. Att spela i SSL och åka runt i hela Sverige…nej.

Du kan Allsvenskan utan och innan och har även gjort säsonger i SSL - ska det bli skönt med en slags nytändning i en ny serie?

- Absolut! Jag har spelat i Visby nu, där vi har varit topplag i Allsvenskan och i botten i SSL, så det ska bli kul att få komma till ett nytt topplag. Det känns motiverande! Vi kommer ha press på oss, vi kommer vara ett topplag och ska vinna många matcher.

Nu väntar många derbyn istället för att resa land och rike. Vilken bortaresa från den allsvenska tiden ska bli skönast att slippa?

- Jag skulle säga alla nästan…det var tufft att åka väldigt mycket båt från Gotland. Det ska bli skönt att slippa. Ibland har man åkt på fredagar och kommit hem på söndagar, så man har varit borta en hel helg. Nu är längsta bortamatchen i Uppsala, det ska bli väldigt skönt. Det känns skönt att slippa vara borta såpass mycket som man har varit senaste åren.

Många derbyn som stundar som sagt – vilket ser man fram emot mest som Älvsjö-spelare?

- Vad jag har förstått på grabbarna i laget så har det varit ganska heta matcher mot Värmdö. Jag vet inte hur de kommer stå sig i år i serien, men de brukar vara ett topplag. Sen ska det bli kul för mig att få möta Tyresö Trollbäcken som jag spelat i också, jag känner några av grabbarna i laget. Det är de matcherna man ser fram emot!




JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Stjärnans tips - så ska du göra om du inte får spela

Årets målvakt i SSL, Sirius Matilda Östlund Visén, om hur man ska hantera att inte få spela.

Matchrapporter: Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö

Den här artikeln handlar om: