Foto: Jimmy Palm och Anders Andersson
#ibsilly

Öppna brev från två innebandyprofiler

ANNONS

Två stora innebandyprofiler tackar för sig i ett öppet brev.

En av Höllvikens bästa spelare har bestämt sig för att lägga klubban på hyllan efter degraderingen till Allsvenskan. På sina sociala medier meddelade Daniel Persson idag att elitkarriären är över. 

- Jag har bestämt mig för att sluta spela innebandy på elitnivå. Ett beslut som vuxit fram, men som känns helt rätt. När jag nu summerar tiden som varit gör jag det med stolthet och glädje. Jag lämnar Höllviken med minnen och vänner för livet.

Efter en halv säsong i division ett, två säsonger i Allsvenskan och sex säsonger i Superligan så lämnar jag en förening som har gett mig många fina minnen! Det är många som ska tackas för denna resan, alla spelare, ledare, massörer/ fysio och alla runt omkring ledarstaben som jag haft äran att tillbringa så mycket tid med! Tänk att vi lyckades både ta oss till, och i flera säsonger klara oss kvar i, världens bästa liga! Nu blir det tyvärr ett år utan innebandy, men sen ska jag tillbaka till min moderklubb Palmstaden.

En annan elitspelare som valt att lämna sitt lag inför kommande säsongen är Tor Bornedal-Samils som efter studenten på RIG representerat Lindås, Gävle, Craftstaden och senast Karlstad i Allsvenskan. Till kommande säsong har han valt att lämna Karlstad för spel hos seriekonkurrenterna Lillån.  I samband med att han lämnade Karlstad skrev han ett öppet brev som diskuterats flitigt i sociala medier.

En öppen text för den som vill läsa den.

Också det enda jag kommer att säga om mina 2 säsonger här, i samband med att jag nu lämnar föreningen.

Jag är en spelare och person som är som jag är, och jag kan inte vara något annat. Jag är väldigt rak, öppen och ärlig med vad jag tycker oavsett vad eller vem det handlar om. Anser jag att något är dåligt eller fel så kommer jag påpeka det och vilja förändra. Tycker jag att något är bra så kommer jag hylla det och förklara vikten av att det fortsätter. Av den anledningen så kan jag inte bara stänga dörren här och svara folk med att jag inte har några kommentarer. Jag funkar inte så.

I Karlstad har mitt beteende mottagits lite olika från person till person och det är ingen hemlighet, inte heller något konstigt. Jag vet med mig att jag ibland kan trampa på tår. Jag är också fullt medveten om att jag inte alltid är den som är av rätt åsikt i alla frågor. Jag tror dock att jag, tillsammans med andra, har lyckats hjälpa föreningen att förstå vikten av vissa problem som funnits. Jag ser ett nytt engagemang kring förändring och jag är ganska säker på att Karlstad Innebandy har några av sina absolut bästa år framför sig, om man fortsätter med det påbörjade arbetet.

Ingen kommer någonsin kunna säga att jag flyttade för att jag inte trivdes. Jag gillar staden orimligt mycket. Jag har under min tid här någon gång kommit nära precis varenda spelare, och många är vänner för livet. Ingen kommer kunna säga att jag flyttade för att jag inte platsade. Jag avslutar min tid här med att bli den resultatmässigt bästa spelaren i kvalet, det med en speltid som var allt annat än snål. Ingen kommer kunna säga att jag lämnade för att jag gjort mig ovän med någon. Knutar som fanns löstes under min sista tid i föreningen. Ingen kommer kunna säga att jag lämnade på grund av den nya ledarstaben. Jag har haft en väldigt bra känsla kring mina samtal med kvartetten. Jag har känt mig hörd och det har resulterat i att jag förtroendefullt har kunnat berätta det jag har haft att berätta. Jag trodde någonstans inte riktigt att Peter Nordström skulle ringa upp en fredag och med bestämd röst förklara att han såg mig som lagets kanske bästa back när det verkligen brann i slutet av förra säsongen. Det var en lättnad att äntligen få den typen av kvitto från föreningshåll, dessutom från Peter som inte är känd för att skoja med orden. Och till sist, ingen kommer kunna säga att jag flyttade för att jag inte blev erbjuden något nytt kontrakt. Jag har haft en lång, öppen och bra dialog med sportchef Wellerfors där han bevisat sig vara väldigt driftig och tillmötesgående. Detta trots en pågående pandemi. Jag gillar hur han tagit sig an sin första tid i Karlstad Innebandy. Jag är övertygad om att han kommer göra skillnad.


Bakom mig har jag 2 oerhört lärorika och minst sagt intressanta år. Mina innebandykunskaper, min ledarskapsförmåga och andra mentala bitar har satts på maximala prov. Det är något jag kommer bära med med mig dit jag nu ska.

Jag lämnar Karlstad för precis den typen av projekt som jag behöver nu. Jag ska vara den som projektet behöver. Något som får mig att brinna.

JUST NU PÅ PLUS: Årskull för årskull från alla distriktslag - så bra är spelarna idag

TV: "Galna kommentatorn" om de galnaste fraserna

Karlstads kommentator Jimmy Heimer: "Jag är egentligen bra på engelska, men..."

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: