patrik rokka
Patrik Rokka och Thomas Brottman.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Rokka redo för ny roll i Sirius: "Då drog jag på smilbanden"

ANNONS

Sirius nyförvärv Patrik Rokka om att lämna Falun och vad som väntar i sin nya klubb.

Igår stod det klart att Patrik Rokka, tillsammans med sambon Elsa Frisk, lämnade Falun respektive Mora för SSL-konkurrenten Sirius. Man ville flytta till en större stad, och både KAIS Mora samt Gotlands-lagen Visby och Endre fanns med i bilden. Valet föll till slut på klubben vars herrlag slutade 12:a i SSL och damerna 4:a.

Rokkas tid i Falun, klubben från staden han kommer ifrån, kan sammanfattas med två SM-guld av två möjliga – han kom till laget från Dalen inför säsongen 2019/20 och beskriver tiden hos Falun som ”superrolig”, men samtidigt som laget har gått bra så har Rokka själv haft svårt att få en tydlig roll i laget. 

- Poängproduktion och innebandymässigt har min prestation varit väldigt svajande, och jag hoppas på en annan roll i Sirius nu, säger Rokka till Innebandymagazinet.

- Man har varit stand in på alla positioner, om det har varit en målvakt eller högerforward borta så har jag spelat där. Det var inte det som var tanken när jag kom hem. 

Du är ju väldigt allround och kan spela på samtliga positioner. Kan det vara en nackdel också, att man blir instoppad där det behövs istället för att få en kontinuerlig roll?

- Så är det ju. Spelar man med Emil Johansson som back, så är det kanske inte anfallsspelet som du ska fokusera på, och spelar man högerforward med Victor Wettergren så ska man kanske spela fram istället för att göra mål. Så det har varit en nackdel på det sättet, poängmässigt.

Faktum är att Rokka till och med fick en ursäkt av tränaren Thomas Brottman, som inte hittade en fast roll åt 27-åringen. 

- Jag vet vad jag är bra på, men det är världsspelare på alla positioner att konkurrera mot. Jag har haft en bra dialog med Brottman och han har bett om ursäkt för att han har kastat runt mig. Det blev som det blev och jag är nöjd med tiden, även om jag inte har producerat så bra. Jag har fått vara med och slå rekord och vinna serien med flest poäng, och tagit SM-guld. 

Innan tiden i Falun hade du haft en större roll i lag som Dalen och Gävle i SSL. Vad föredrar du mest – att spela om guldet fast få mindre speltid, eller att vara tongivande spelare i ett tabellmässigt sämre lag.

- Man strävar alltid efter att spela så mycket som möjligt. I Falun är det att rätta sig in i ledet och ta den platsen man får. Jag tycker att jag har bidragit med mycket för laget även om jag inte har spelat, jag spelade inte finalen men i stort sett varenda slutspelsmatch. ”Lite speltid” har jag absolut inte haft i Falun, det är bara att jag har stått över någon match här och där. 

Vilken roll kommer du få i Sirius?

- Under mitt första samtal med Forsman så sa han klart och tydligt att det var en forward han ville ha i mig – då drog jag på smilbanden. Det är där jag ser mig själv!

Du har spelat i toppen med Falun, i mitten med Dalen och i botten med Gävle – vart placerar sig Sirius nästa säsong?

- Förhoppningsvis ett mittenlag! De var nära att åka ur i år, så jag hoppas att det blir stabilare kommande säsonger. 


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Berättar om mammans och broderns tragiska bortgång

Matilda Östlund Viséns mamma omkom i en trafikolycka på väg hem från match: "Det känns som att jag har henne med mig på planen"

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: