Sök
Foto: Christofer Axelsson och Per Wiklund
#ibsilly

Den jagade forwarden om valet av Täby

Sara Johnsson valde mellan flera SSL-klubbar men till slut föll valet på Täby.

Svenska mästarna 2019 Täby FC har haft en tung silly season inledningsvis där man tappat landslagsmålvakten Alexandra Durling, Agnes Wiklund, Jenna Taivaloja, Julia Zachrisson samt att lagets superstjärnan Moa Tschöp saknar kontrakt och letar efter nytt lag. Igår presenterade man äntligen sitt första nyförvärv Sara Johnsson från IBK Göteborg. Flera SSL-lag var ute efter den rightfattade powerforwardens signatur, bland annat Warberg och Nacka Wallenstam, men valet föll till slut på Täby. 

- Jag har haft dialog med ett par klubbar de senaste veckorna och har funderat mycket fram och tillbaka. Täby är ett lag och en förening som ger mig möjlighet till utveckling och att ta nästa kliv i min karriär. Efter att ha varit uppe i Stockholm och tränat med laget kändes det som ett självklart val och det känns otroligt roligt och förväntansfullt att tillhöra Täby kommande säsong, säger Johnsson till Innebandymagazinet.

25-åringen spelade med IBK Göteborg i SSL för tre säsonger sedan och då stod hon för nio poäng. Göteborg åkte ur SSL direkt och tanken var att de skulle ta sig tillbaka snabbt igen men pandemin satte stopp för det dubbelt upp. Första säsongen stå ställdes kvalet in och den andra säsongen så stoppades säsongen helt och inga lag flyttades upp. Göteborg var dock tillbaka i SSL en liten stund när IKSU drog sig ur men efter en överklagan från Thorengruppen så fick Umeålaget SSL-platsen istället för Göteborg. Ända sedan degradering har Johnsson längtat tillbaka till SSL och det råder ingen tvekan om vad hon saknat mest.  

- Allt haha! Efter min senaste säsong i SSL fick jag rejält blodad tand och har sedan dess bara velat ta mig tillbaka. Har man en gång spelat i innebandys finrum så vill man inget hellre än att få spela där igen, i alla fall var det så för min egen del. Jag blev kvar i Göteborg i hopp om att gå upp med laget igen men det satte tyvärr ett inställt kval och sedan en nästintill helt inställd säsong stopp för vilket såklart var tråkigt. Så att få vara tillbaka i världens bästa liga igen och det tillsammans med ett lag som Täby känns helt fantastiskt.

Hur har de två senaste säsongerna varit för er del med tanke på att ni aldrig fick chansen att gå upp igen?

- Klart det var en enorm besvikelse och en frustration. Att förbundet valde att stänga ner allsvenskan med argument att minska smittspridningen köper jag till hundra procent men då måste det också vara ett konsekvent beslut och jämställt både i dam- och herrallsvenskan. Jag förstår att det inte är några lätta beslut att ta men att motivera beslutet med ekonomiaspekten var ett snedsteg och ett ojämställt beslut. Man hade klart högre förväntningar på Förbundet än så.

I månadsskiftet juli/augusti lämnar Johnsson Göteborg för att flytta upp till Stockholm och leva drömmen som SSL-spelare igen.

- Jag ser fram emot att få spela en utvecklande och rolig innebandy, att få spela med de bästa och möta de bästa. Självklart vill man nå så långt som möjligt med laget och få vara med och slåss om medaljerna. Jag hoppas kunna utvecklas så mycket som möjligt och bidra med min energifulla spelstil och hårt jobb. Är enormt laddad inför säsongen som kommer och längtan efter hösten har nog aldrig varit så påtaglig som nu. 

När värvningen blev offentlig igår skrev Innebandymagazinets damexpert så här om övergången:

Den otroligt häftiga spelartypen som tränare Andersson nämner i pressmeddelandet kan undertecknad intyga och samtidigt kan jag passa på att bjuda på en liten anekdot från början av Johnssons karriär. Jag värvade nämligen in en 19-årig Johnsson från Kungälv till Partille för sex år sedan. Partille hade precis gått upp till näst högsta serien och vi letade efter offensiva förstärkningar och hade ögonen inställda på en sniper. Vi fastnade för Kungälvs poängdrottning som precis åkt ur serien som vi gick upp till. Men för att lyckas värva henne så visste vi att chanserna skulle öka om vi även värvade hennes bästa kompis som var just Johnsson. Men det var inte kompisen som gjorde succé utan det var Johnsson som pangade in 18 mål och vann den interna skytteligan och kom sjua i seriens totala skytteliga och en stjärna hade fötts. 

Tyvärr åkte vi ur serien på målskillnad som nykomlingar och jag kommer ihåg att jag sprang på Johnsson på en match precis efter att vi åkt ur och vi började prata om hennes framtidsplaner. Hon var helt inställd på att hon skulle spela i SSL och hon hade en plan för hur det skulle gå till. Hon hoppades att Pixbo eller IBK Göteborg hade uppmärksammat hennes succésäsong i Partille och att hon skulle bli värvad dit. Helst ville hon till Göteborg som var ett topplag i nästhögsta serien då för då skulle hon hinna träna som en idiot under sommaren och vara fullt redo för SSL om ett par säsonger. Jag minns att jag frågade henne om hon var beredd att flytta från Göteborg för att uppnå sin dröm om att spela i SSL och om det skulle funka med pojkvännen som även han idrottade på elitnivå. Han får följa med eller så lämnar jag kvar honom svarade hon på en sekund med ett stort skratt. Dagen efter vårt lilla samtal ringde jag Göteborgs tränare och berättade att han hade ett bra nyförvärv bara ett telefonsamtal bort. 

Täbypubliken kan räkna med att få se en irrationell forward som kan bjuda på de allra mest spektakulära dragningarna i tid och otid. Framförallt kommer Johnsson bjuda på ett frenetiskt jobb i båda riktningarna och får hon spela i powerplay djupt ner i vänsterfickan kommer hon ösa in mål också.


JUST NU PÅ PLUS: Årskull för årskull från alla distriktslag - så bra är spelarna idag

TV: "Galna kommentatorn" om de galnaste fraserna

Karlstads kommentator Jimmy Heimer: "Jag är egentligen bra på engelska, men..."

Matchrapporter: Endre säkrade segern mot Täby Endre har Täby i sitt grepp efter ännu en seger Endre vann mot Täby i första matchen Målfest när Pixbo Wallenstam besegrade Täby i Wallenstamhallen Täby segrare efter walk over från KAIS Mora

Du kanske även vill läsa:
Täbys första nyförvärv
Täbys första nyförvärv
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten