Foto: Per Wiklund
Superligan

Täbys första nyförvärv

ANNONS

Efter fyra spelartapp har Täby gjort sin första värvning den här silly season.

Hon har placerats i flera olika lag under silly season bland annat Warberg och Nacka men nu står det klart att Sara Johnsson lämnar IBK Göteborg för spel med Täby FC kommande säsong. 

- Det känns fantastiskt roligt och spännande att spela med Täby kommande säsong! Ett oerhört bra innebandylag som ger mig möjlighet till fortsatt utveckling och att ta nästa kliv i min karriär. Jag ser väldigt mycket fram emot säsongen med laget och att få vara med och slåss om medaljerna, säger Johnsson till lagets hemsida.

Sportchef Robin Andersson om värvningen:

- Efter våra första samtal med Sara kände vi tidigt att hon var en spelare för Täby FC, en känsla som bara ökade efter att ha sett henne i vår verksamhet. En otroligt häftig spelartyp som vi saknar idag och vi tror att hon kommer göra stora avtryck både i Täby FC och SSL kommande säsonger.

Innebandymagazinets damexpert Christian Svensson om värvningen:

Den otroligt häftiga spelartypen kan undertecknad intyga och samtidigt kan jag passa på att bjuda på en liten anekdot från början av Johnssons karriär. Jag värvade nämligen in en 19-årig Johnsson från Kungälv till Partille för sex år sedan. Partille hade precis gått upp till näst högsta serien och vi letade efter offensiva förstärkningar och hade ögonen inställda på en sniper. Vi fastnade för Kungälvs poängdrottning som precis åkt ur serien som vi gick upp till. Men för att lyckas värva henne så visste vi att chanserna skulle öka om vi även värvade hennes bästa kompis som var just Johnsson. Men det var inte kompisen som gjorde succé utan det var Johnsson som pangade in 18 mål och vann den interna skytteligan och kom sjua i seriens totala skytteliga och en stjärna hade fötts. 

Tyvärr åkte vi ur serien på målskillnad som nykomlingar och jag kommer ihåg att jag sprang på Johnsson på en match precis efter att vi åkt ur och vi började prata om hennes framtidsplaner. Hon var helt inställd på att hon skulle spela i SSL och hon hade en plan för hur det skulle gå till. Hon hoppades att Pixbo eller IBK Göteborg hade uppmärksammat hennes succésäsong i Partille och att hon skulle bli värvad dit. Helst ville hon till Göteborg som var ett topplag i nästhögsta serien då för då skulle hon hinna träna som en idiot under sommaren och vara fullt redo för SSL om ett par säsonger. Jag minns att jag frågade henne om hon var beredd att flytta från Göteborg för att uppnå sin dröm om att spela i SSL och om det skulle funka med pojkvännen som även han idrottade på elitnivå. Han får följa med eller så lämnar jag kvar honom svarade hon på en sekund med ett stort skratt. Dagen efter vårt lilla samtal ringde jag Göteborgs tränare och berättade att han hade ett bra nyförvärv bara ett telefonsamtal bort. 

Täbypubliken kan räkna med att få se en irrationell forward som kan bjuda på de allra mest spektakulära dragningarna i tid och otid. Framförallt kommer Johnsson bjuda på ett frenetiskt jobb i båda riktningarna och får hon spela i powerplay djupt ner i vänsterfickan kommer hon ösa in mål också.


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Stjärnans tips - så ska du göra om du inte får spela

Årets målvakt i SSL, Sirius Matilda Östlund Visén, om hur man ska hantera att inte få spela.

Matchrapporter: Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: