Foto: Peter Lindblad
#ibsilly

En av världens bästa backar lämnar SSL

ANNONS

En av förra årets allra bästa värvningar inför säsongen fick aldrig chansen att leva upp till förväntningarna.

Jag var på plats och såg VM i Neuchatel i slutet av 2019 och där imponerades jag stort av den finska landslagsbacken Inka Lampinen. När jag kom hem från VM bestämde jag mig för att ranka världens 10 bästa backar och där fick givetvis min nya favoritback en plats. 

Drygt en månad efter min ranking så presenterade Malmö Lampinen som nyförvärv och inför säsongen rankade jag den värvningen som den tredje bästa i hela SSL. Men det blev aldrig den succévärvningen som jag förutspådde då dubbla skador satte stopp för att hon kunde göra sig själv rättvis. Idag meddelade Malmö att Lampinen flyttar hem till Finland igen för att rehabilitera sig.

- Först var det en bruten tumme som ställde till det för Inka i mitten av säsongen och inte blev slutet bättre heller, med en avsliten hälsena uppe i Umeå (med ett missat slutspel som direkt konsekvens). Men! Däremellan visade hon verkligen hög klass med ett tufft och resolut backspel i egen zon kombinerat med offensiva raider. Inkas rehabilitering går starkt framåt men skadans art är ju att det är fortsatt tveksamt till spel det här året och sen är det ju en uppstartssträcka innan hon är fullt ut redo för matchspel igen. Det bästa för Inka är att sköta såväl rehabilitering som att komma in i innebandy igen i Finland och så hoppas jag att vi återses i Malmö igen i framtiden, säger tränare och klubbchef Mikael Jeppsson till lagets hemsida.

Inka Lampinen kommer att gå tillbaka till PSS, klubben som hon lämnande när hon flyttade till Malmö. 


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Stjärnans tips - så ska du göra om du inte får spela

Årets målvakt i SSL, Sirius Matilda Östlund Visén, om hur man ska hantera att inte få spela.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC Tre poäng till IBK Lund efter avgörande i slutperioden mot Malmö FBC Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: