Casper Backby.
Foto: Per Wiklund
Herrettan

Casper Backby: "Ingenting händer – alla gör sin egen grej"

ANNONS

Falun-stjärnan om en eventuell återkomst till Västerås-innebandyn i framtiden.

Efter att ha hunnit med att representera Västmanlands-lagen Skälby IBK och Västerås IBS/IBF skrev dåvarande jättetalangen Casper Backby på för storlaget Falun inför säsongen 2013/14. Han avslutade sin debutsäsong med att bli målskytt i SM-finalen som 17-åring när Falun tog guld.

Sedan dess har han utvecklats till en av lagets viktigaste spelare i sin roll som center med sina största styrkor i det defensiva spelet. Han börjar bli en bofast spelare i det svenska landslaget och är samtidigt bara 24 år ung.

Backby skrev nyligen på ett nytt kontrakt med Falun och i kombination med hans ålder så är en flytt hem till någon av Västmanlands-lagen inte aktuell inom den närmsta framtiden, men i en intervju med VLT öppnar han upp för en comeback. Det som skulle krävas i så fall är att något av lagen åtminstone spelar i Allsvenskan.

- Sen vill man se en rejäl satsning, men det känns som om ingenting händer och att alla gör sin egen grej, säger han till VLT.

Västerås IBF, Skälby och Surahammar får ses som länets bästa herrlag i dagsläget, men det har stundtals varit en turbulent stämning mellan lagen – något som även Backby tar upp i sin intervju med VLT.

– Jag vet att det är mycket skitsnack mellan föreningarna och att de inte gillar varandra. För mig är det skitsamma om det är Skälby, VIB eller Surahammar som tar sig upp. Jag hoppas att de kan börja samarbeta.

Falun har genom åren haft stor framgång med sina värvningar från Västmanland där stjärnduon Alexander Galante Carlström och Rasmus Enström får ses som de mest lyckade rekryteringarna. Ett lag med spelare enbart från distriktet hade stått sig rejält bra i dagens Superliga, men nu spelar de bästa lagen först i Herr1an.

- Om Västerås hade tagit hand om oss bättre så hade de kanske varit bäst i världen, eller långt fram. Men det blev som det blev, och sen finns det kanske inte de förutsättningar i Västerås som det finns i Falun, sa Rasmus Enström till Innebandymagazinet redan 2015 om det faktum att talangerna flytt till andra distrikt.


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Årets målvakt om skillnaderna att spela i ett herrlag

Matilda Östlund Visén: ”Man kunde ofta få höra - nu kommer jag sätta den i krysset bakom dig Matilda”

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: