#ibsilly
Herrtvåan

Anställer meriterad tränare: "Värdefull tillgång för herrlaget"

ANNONS

Bele Barkarbys förre tränare Andreas Briselius tar över lag i Herr2an.

Efter att ha gjort stor succé med stockholmslaget Bele Barkarby så tackade succétränaren Andreas Briselius för sig efter årets allsvenska säsong, som slutade med en sjundeplacering.

- Jag har haft åtta fantastiska säsonger. Planen var att kanske ta det lugnt en säsong utan innebandy, eller att anta en annan utmaning. Det är dags för något nytt helt enkelt, är väl så tankarna gått, sa Briselius i i en intervju med Innebandymagazinet efter att han hade lämnat. 

Briselius tog över laget för åtta säsonger sedan när man låg i Herr2an, och har sedan dess lett laget till en högre placering för varje säsong som gick. Nu får han chansen att återupprepa den bedriften då han tar över sin moderklubb Hässelby, som spelar i just Herr2an. Vid sin sida får han superrutinerade tränaren Kevin Walker.

– I ledarduon Boris och Kevin, får vi två välkända ansikten för herrlaget i och med deras tidigare tränaruppdrag i föreningar i närområdet och genom Boris historik i Hässelby, skriver klubben på sin hemsida.

– Dessutom får vi två ledare som fungerar bra tillsammans och kompletterar varandra på ett bra sätt. Denna rekrytering innebär att vi skapar ännu bättre förutsättningar att bygga vidare på den satsning vi påbörjat, då båda dessa herrar har erfarenhet av en liknande resa tidigare och vet vad som krävs för att uppnå det - vilket blir en värdefull tillgång för herrlaget.

Hässlebys senaste säsong i en förbundsserie var 2018/19, då man åkte ur Herr1an Östra Svealand. 


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Berättar om mammans och broderns tragiska bortgång

Matilda Östlund Viséns mamma omkom i en trafikolycka på väg hem från match: "Det känns som att jag har henne med mig på planen"

Matchrapporter: Hässelby klart för kval till Allsvenskan Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC Seger för Hässelby i toppmatchen mot Tullinge Hässelby fortsätter vinna – 10-4 mot Nyköping Seger för Hässelby i toppmötet med RA19

Den här artikeln handlar om: