#ibsilly
Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan norra

Tullinge tappar en spelare men värvar två

ANNONS

Stockholmslaget har mest presenterat förlängningar hittills men nu börjar nyförvärven också trilla in.

Efter att ha varit ett topplag sina första tre säsonger i Allsvenskan stod FBI Tullinge för sin sämsta säsong någonsin i norra Allsvenskan ifjol då man slutade nia i tabellen tre poäng ifrån nedflyttningsplats. Stockholmarnas silly season så här långt har mest präglats av förlängda kontrakt där Pontus Sjöström, Philip Berkvens, Anton Andersin, Niklas Schüler, Niclas Johansson, Wilhelm Lau-Nygren och André Martinsen kritat på nytt. 

Den enda värvningen som presenterats är Erik Bengtsson som ansluter från Herr1an och Rotebro men nu har man även gjort klart med nyförvärv #2 och #3.

Andra värvningen är en ung lovande back vid namn Axel Frank som lämnade Tullinge för fem säsonger sedan för att spela JAS-innebandy med Huddinge. Han har även fått testa på spel i Herr2an med Huddinge samt förra säsongen spelade han två matcher i Herr1an med Balrog där han stod för två mål och två assist. Men efter fem år på rymmen så återvänder 18-åringen nu till sin moderklubb.

- Nu är Axel tillbaka i Tullinge igen och är tänkt att vara en del av den yngre generationen som ska ta över inom ett par säsonger och vi är mycket glada över att se Axel i orangea matchtröjan igen, skriver laget på sin Facebooksida

Nyförvärv nummer tre är en center vid namn Rasmus Malmsten som även han kommer från Rotebro. Denna värvning innebär nu att Tullinge kan stoltsera med att ha tre syskon Malmsten i föreningen.

- Rasmus ansluter från Division 1-laget Rotebro men är i grunden fostrad i Täby. Redan för ett par säsonger sedan så var Rasmus nere och fyllde på under ett gäng träningar med Tullinge och nu var det läge att göra övergången till verklighet. Sedan tre säsonger tillbaka så finns redan Rasmus bror, Kasper Malmsten, i herrlaget som ass. kapten och yngre systern Kajsa Malmsten anslöt till Tullinges damer inför förra säsongen.

Tullinge har alltså förlängt med sex spelare och värvat in tre nya förmågor så här långt men man har även drabbats av den första förlusten som är Rickard Rydell, som varit med alla fyra allsvenska säsonger, som trappar ner i lägre divisioner.

- FBI Tullinge har i veckan haft en dialog tillsammans med Rickard Rydell som meddelat att han valt att avsluta elitkarriären för spel i lägre divisioner. Detta grundar sig i att Rydell inte längre finner tid för innebandyn då han gör en satsning på sin karriär utanför idrottandet.


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Årets målvakt om skillnaderna att spela i ett herrlag

Matilda Östlund Visén: ”Man kunde ofta få höra - nu kommer jag sätta den i krysset bakom dig Matilda”

Matchrapporter: Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan Seger för Hässelby i toppmatchen mot Tullinge Tullinge fortsätter vara svårslaget – tog sjätte segern i rad Två snabba mål gav Tullinge tre poäng mot Täby FC

Den här artikeln handlar om: