Foto: Per Wiklund
Superligan

Faluns fjärde nyförvärv

ANNONS

Svenska mästarna fortsätter att krydda sin trupp till kommande säsong.

03-födde centern August Bergkvists senaste säsong är som en saga med bästa tänkbara så-levde-de-lyckliga-i-alla-sina-dagar-slut. När Herr1an stängde ner fick inte Bergkvist och hans LI20(fd Insjön)varken träna eller spela match. Men när Bergkvist kom med till U19-landslagslägret hörde han av sig till Faluns sportchef Rikard Hedlund för att kolla om han fick komma och träna lite med laget. 

- Förra säsongen var sjukt oförutsägbar och oväntad på alla sätt och började med fem matcher i LI20 innan säsongen stängdes ner pga Corona. I samband med ett landslagsläger i februari hördes vi av jag och Rickard om att få komma till Falun för att få lite träning inför lägret och Rickard sa ”kom hit och kör med oss tre veckor innan lägret så du får lite tid med klubba och boll” vilket jag tyckte var grymt snällt och kul bara det, säger Bergkvist i ett pressmeddelande och fortsätter:

- Efter lägret sen måste de fattat tycke för mig och vi kom överens om en dubbellicens säsongen ut vilket var jättekul när min säsong egentligen var nedstängd med LI20. Resten är en saga jag kommer ta med mig för resten av mitt liv. 

Fortsättningen på sagan är att det blev åtta matcher i grundserien med Falun där Bergkvist hann med att göra både ett mål och en assist i Svenska superligan samt att han fick vara med i 11 slutspelsmatcher där den elfte var SM-finalen som slutade med att Bergkvist fick med sig en guldmedalj hem till Insjön. 

- Jag minns det så väl när det var 15 sekunder kvar av matchen att jag hoppade runt i båset och ställde mig på en stol för att se slutet. Med tre sekunder kvar av matchen tror jag vi alla hoppade in på planen och sen var firandet igång. En känsla jag aldrig kommer att glömma och jag är otroligt tacksam över att ha varit med om. Det är definitivt något jag vill vara med om igen.

Bergkvist kommer att få chansen att uppleva detta igen då han imponerat så mycket på Faluledningen att de nu värvat in honom på riktigt de två kommande säsongerna.

- Jättekul att August nu tillhör oss fullt ut i Falun efter att han kom in under säsongen på dubbellicens när säsongen stängdes ner för div 1. Vi har haft ögonen på August ett par år tidigare och sett hans potential så när den här dörren öppnades kände vi att det var helt rätt att ta in han och låta han vara med i träningsgruppen för att bygga erfarenhet och lära känna oss på ett bättre sätt. 

- August kommer att bli en superbra innebandyspelare i framtiden och jag tror han kommer ha stor nytta av att utvecklas i vår miljö för att nå dit han vill i karriären. Den kapacitet han besitter som tvåvägscenter ser man inte så ofta nu för tiden och jag ser en ung Johan Samuelsson i hans mogna spel och sätt att agera. August har en tydlig plan och ett definierat elitbegrepp som man sällan ser hos juniorer och det tycker jag är enormt häftigt att se hos en så pass ung kille, avslutar Hedlund. 

Innebandymagazinet pratade med Faluns assisterande tränare Eric Björk efter att Bergkvist gjort sitt första poäng i Superligan mot Fagerhult Habo och han hade bara bra saker att säga om sin unga adept:

- En tvåvägscenter som är otroligt mogen för sin ålder. Han besitter redan en bra fysisk kapacitet och för varje vecka han tränat med oss så märker man att han kommer in i tempot mer och mer. Oerhört klok och stark defensivt, och kan bidra offensivt. Ingen förväntade sig nog den där passningen som han levererade till Malte heller. Spelar han sina kort rätt och är ambitiös och de bitarna så har han absolut potential att nå yttersta toppen.


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Årets målvakt om skillnaderna att spela i ett herrlag

Matilda Östlund Visén: ”Man kunde ofta få höra - nu kommer jag sätta den i krysset bakom dig Matilda”

Matchrapporter: IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun Pixbo fick en drömstart – vann efter förlängningsdrama

Den här artikeln handlar om: