#ibsilly
Kalle Lundgren.
Foto: Per Wiklund
SSL

Målvakten byter SSL-lag: "Gör mitt val efter hjärtat"

ANNONS

Lämnar Hagunda efter bara en säsong – klar för återkomst i gamla klubben.

Målvakten Kalle Lundgren, som snart fyller 20 år, lämnar SSL-nykomlingen Hagunda för en flytt till Pixbo Wallenstam. Han gjorde motsatt flytt inför säsongen som gick men väljer nu att flytta hem till Göteborg.

– Det känns fantastiskt kul och spännande att få komma tillbaka till Pixbo Wallenstam och jag gör mitt val efter hjärtat. Efter ett lärorikt år i Uppsala har jag samlat på mig erfarenheter som jag vill fortsätta att bygga vidare på. Jag ser fram emot kommande säsonger i nya arenan och att få vara delaktig i lagets resa, säger Lundgren till Pixbos hemsida.

Han startade 15 matcher för Hagunda den här säsongen och tre stycken för Pixbo 2019/20, så SSL-debuten är redan gjord. Han fanns också med i U19-VM-truppen 2019 och har tagit silver och brons med Pixbos JAS-lag.

– Det känns bra att få tillbaka en "gammal" Pixbo Wallenstamspelare som fortfarande är ung och utvecklingsbar men redan hunnit med att spela i både SSL och Allsvenskan. Det har gett Kalle utbildning och verktyg för att nu vara med och konkurrera om speltid i SSL med Pixbo Wallenstam. I honom får vi in en målvakt som är hungrig på att fortsatt utvecklas och vinna vilket är viktiga egenskaper för att lyckas i världens bästa liga, säger Pixbos sportchef Rikard Jonsson.



JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Stjärnans tips - så ska du göra om du inte får spela

Årets målvakt i SSL, Sirius Matilda Östlund Visén, om hur man ska hantera att inte få spela.

Matchrapporter: Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda

Den här artikeln handlar om: