#ibsilly
Robin Raske.
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan södra

Gör comeback på elitnivå: "Är rejält sugen"

ANNONS

Robin Raske plockar ner klubban från hyllan och skriver på för allsvenskt lag.

Backen Robin Raske spelade sin senaste innebandymatch i mars förra året, detta i Jönköpings tröja. Han hade representerat Smålands-laget sedan 2016/17 – innan dess hade han representerat klubbens rivaler Östra SK samt Mullsjö. Hans allra första innebandysteg togs dock i Fagerhult Habo – en klubb han nu återvänder till. 

Han gjorde fem matcher i sin moderklubb 2013/14, men det är de enda tillfällena som han representerat laget under sin seniortid. 

– Det känns riktigt bra att vara tillbaka. Jag är rejält sugen på att få representera Fagerhult Habo igen. Jag har varit iväg i Stockholm under det senaste året på jobb men när det stod klart att det skulle bli flytt hemåt så fanns det bara ett alternativ när det gällde klubbval. Det finns en tydlig ambition med vad man vill och vart man ska både med laget och föreningen vilket gjorde valet enkelt, säger Raske till klubbens hemsida.

Raske beskrivs som en "pålitlig, högerfattad back som inte heller är främmande för att fylla på framåt", men enligt sportchefen Andreas Linderum så kan han komma att användas längre fram i banan.

– Vi har väl inte satt ut alla positioner än men det är klart att vi har fått in fyra spelare med erfarenheter från backposition och har bollat möjligheten att använda Robin på center- eller forwardsposition, berättar Linderum. Bra spelare brukar ha förmågan att kunna spela på flera positioner och vår tränarstab har önskat spelare som behärskar flera positioner.

Fagerhult Habo har sedan tidigare värvat Olle Hemmingberg, Filip Åkerblom och Joel Dagman, och kommer nästa säsong tränas av förre herrförbundskaptenen Mikael Hill.


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Årets målvakt om skillnaderna att spela i ett herrlag

Matilda Östlund Visén: ”Man kunde ofta få höra - nu kommer jag sätta den i krysset bakom dig Matilda”

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit Fiaskosäsong för Lillån IBK – som åker ur serien Dålig första period sänkte Fagerhult Habo

Den här artikeln handlar om: