Foto: Per Wiklund
Superligan

Fixstjärnorna tycker till om första omgången i SSL

ANNONS

En väldigt speciell match väntar för både Malmö och Djurgården i premiäromgången av Svenska Superligan.

Det preliminära spelschemat i Svenska Superligan släpptes i helgen som var och det ser ut att bli två spännande premiäromgångar. 

På damsidan ser första omgången ut som följer:

Falun-Sirius
Lund-Karlstad
Endre-Nacka
Warberg-Täby
Pixbo-Malmö
Västerås Rönnby-Jönköping
Mora-Thorengruppen 

Den intressantaste matchen på förhand kanske är toppmötet mellan Mora och Thorengruppen som senast möttes i semifinalserien. Men det finns ett till högintressant möte och det är det mellan Pixbo och Malmö där Malmö får chansen direkt att göra sig av med två rejäla spöken eller i alla fall spräcka två negativa sviter. För Malmö har aldrig vunnit en premiär i SSL på sex försök och man har aldrig vunnit över Pixbo Wallenstam på tolv försök. 

- För det första måste vi glömma bort att vi aldrig har vunnit en premiär och för det andra kan vi inte tänka på att vi aldrig vunnit över Pixbo. Då kommer det inte gå vägen utan det gäller bara att gå in till matchen med inställningen att vi ska vinna så kommer det att lösa sig, säger Malmös fixstjärnan Ellen Rasmussen till Innebandymagazinet. 

Hur känns det att få möta Pixbo i premiären med tanke på ovanstående sviter?

- Det blir kul att inleda säsongen mot ett topplag och det är definitivt på tiden att inleda en säsong med en premiärvinst och dessutom besegra Pixbo.

Hela spelschemat på damsidan 

På herrsidan ser första omgången ut som följer:

Dalen-Storvreta
Växjö-Mullsjö
Kalmarsund-Team Thorengruppen
Jönköping-Pixbo
Sirius-Djurgården
Falun-Helsingborg
Hagunda-Linköping

Här sticker rivalmötet mellan Växjö och Mullsjö ut lite och det blir en värdemätare direkt för två lag som har som mål att slå sig in i toppen efter Storvreta och Falun. Men den mest intressanta matchen är såklart Djurgårdens allra första SSL-match. Äntligen har Stockholm ett lag i Superligan igen och man inleder mot ett lag som tippas få det svårt att hålla sig kvar. Så det är upp till bevis direkt för storklubben.

- Varje match som vi kommer spela kommer vara en överlevnadsmatch oavsett om det är mot Sirius som är tippade i botten eller om det mot svenska mästarna Falun. Varenda match för vår del kommer vara jäkligt tuff och vi kan inte fokusera på vilka vi möter utan det enda som gäller är att lägga all energi på att vi ska göra den bästa match vi kan. Men det blir kul att möta Sirius i premiären, säger Djurgårdens fixstjärna Sebastian Gafvelin till Innebandymagazinet.

Hur ska det bli att få uppleva Djurgårdens historiska premiärmatch? 

- Det ska bli helt magiskt att få spela premiärmatchen med Djurgården i SSL och det är ett mål som jag haft under sju års tid. Det kommer bli väldigt speciellt, kul och inspirerande att kliva ut till första tekningen och jag hoppas verkligen att restriktionerna kommer att släppa lite så att vi får spela inför publik nu när Stockholm äntligen har ett lag i högstaserien igen. Jag tror att matchen mot Sirius kommer bli startskottet på en väldigt fin resa. 

Hela spelschemat på herrsidan


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Årets målvakt om skillnaderna att spela i ett herrlag

Matilda Östlund Visén: ”Man kunde ofta få höra - nu kommer jag sätta den i krysset bakom dig Matilda”

Den här artikeln handlar om: