Foto: Lindås Rasta och Adam Troy
#ibsilly

3 värvningar i Damallsvenskan

ANNONS

Alunda, Storvreta och Lindås Rasta har förstärkt sina trupper till kommande säsong.

Ett litet nyhetssvep från Damallsvenskan där tre lag gjort fina förstärkningar under helgen som var. Vi börjar i södra Allsvenskan där Lindås Rasta har värvat från konkurrenterna Lockerud i västra serien. Det är 25-åriga Lisa Ekström som byter väst som syd och Lindås får in en energisk bollvinnare i truppen.

-  Lisa är en spelare med en otrolig energi och intensitet. Löpstark, snabb, tuff och en väldigt bra tvåvägsspelare. En otrolig bollvinnare som gillar att gå rakt på mål. Lisa kan spela både center och forward och kommer dra med sig hela truppen med sin fantastiska inställning, säger tränare Anders Nilsson till lagets hemsida

Hur det kommer gå för Lindås kommande säsong kommer Innebandymagazinets damexpert sia om imorgon då han släpper sitt Kamikaze-tips för södra Allsvenskan och som en tesaer kan nämnas att Lindås placeras på en mycket oväntad placering. 

Från söder ska vi hoppa vidare till Östra Allsvenskan där storsatsande Storvreta värvat från just söder och ett annat Göteborgslag nämligen Partille. Det är den 18-åriga backtalangen Saga-Maja Andersson som är klar för uppsalalaget. Andersson spelade två matcher förra säsongen med Storvreta på dubbellicens och hon kommer fortsätta att ha en dubbellicens med Partille kommande säsong för att sedan gå över helt och fullt säsongen därefter. 

- Vi är mycket glada att vi kunnat göra klart med Saga-Maja, avtalet är på ett plus två år. År ett kommer Saga-Maja kombinera spel i JAS i Partille med spel i Storvreta sedan blir det full satsning på Storvreta IBK år två och tre, Hon spelade med oss några matcher i Allsvenskan under den konstiga Corona säsongen som varit så vi vet vad hon kan. En ung spelare som kommer vara viktig för oss i vår framtida damsatsning. Vi är stolta att hon valde Storvreta IBK för sin fortsatta innebandyresa, säger sportchef Henrik Ededahl i ett pressmeddelande.

Vi stannar kvar i östra serien och går vidare till Storvretas närmsta lokalkonkurrenter Alunda IBF. De har gjort en riktigt fin värvning av före detta SSL-målvakten Lovisa Nilsson. 21-årigen har de tre senaste säsongerna representerat Sirius SSL-lag.  

- Jättekul att Lovisa valde att spela med Alunda! Lovisa är en positiv och driven tjej och en väldigt duktig målvakt. En målvakt som kommer kunna vinna matcher åt oss i vinter, och tryggt vakta kassen. Det ska bli mycket spännande att följa hennes utveckling hos oss, säger tränare Daniel Eriksson till lagets hemsida.


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Årets målvakt om skillnaderna att spela i ett herrlag

Matilda Östlund Visén: ”Man kunde ofta få höra - nu kommer jag sätta den i krysset bakom dig Matilda”

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Tungt besked för Lindås – åker ur serien Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken

Den här artikeln handlar om: