Foto: Per Wiklund
Superligan

Från en Umeåklubb till en annan - backprofilen om flytten

ANNONS

Därför lämnar Mattias Ljunggren Dalen för Thorengruppen: "Hade hamnat i ett litet fack"

Dalen har tappat ett flertal spelare inför nästa säsong. Ett av spelartappen flyttar dock inte så långt. Backen Mattias Ljunggren väljer att dra på sig Thorengruppens gröna tröja nästa säsong istället för Dalens svarta, trots lockrop från andra SSL-klubbar och utlandet. 

– Tryggheten och det jag har i Umeå nu med allting med familj och så här vägde över, säger Mattias Ljunggren till Innebandymagazinet. 

Hela åtta säsonger blev det i Dalen. Nu går alltså flyttlasset till stadsrivalen i Umeå. Varför Mattias Ljunggren väljer att lämna Dalen finns det ett par anledningar till. 

– Jag har väl resonerat lite som så att dels börjar jag bli till åren, nu är jag inte jättegammal, men jag känner att jag vill få ut så mycket som möjligt av mitt innebandyspel. Jag kände att jag hade hamnat i ett litet fack i Dalen där jag absolut inte var missnöjd eller så, men jag tycker att det finns mer att hämta från mig. Då måste jag kanske ha en liten annan roll i laget och lite annat ansvar och då dök Thoregruppen upp ganska tidigt. 

Thorengruppen avslutade säsongen starkt och hade en trygg poängskillnad till lagen vid nedflyttningsstrecket. Varför det blir just Umeåklubben Thorengruppen beror på bland annat på familj, jobb och livet vid sidan av planen, men även att laget har något spännande på gång enligt Mattias Ljunggren. 

– Jag känner att Thorengruppen har någonting väldigt bra på gång. Dels med den nya arenan som de bygger och sen att det är ett väldigt ungt lag som ska etablera sig i superligan och där känner jag att jag kan bidra väldigt mycket.

Etablerade Mattias Ljunggren kommer till ett ungt Thorengruppen. Med sin erfarenhet från SSL och landslagsspel tror han att nya möjligheter och situationer på planen kan öppna upp sig i och med sitt klubbyte. 

– Jag tror absolut kommer få en större roll och det innebär att jag kommer få spela mer också och det är också i olika situationer. Jag vet om att ju mer jag får spela desto bättre kommer jag att bli också, jag funkar lite så. I och med att jag kommer få ha en större roll tror jag att kommer jag också få spela mer. Jag är en av de här spelarna som ska bära Thorengruppen nu i två år och det finns ett visst ansvar i det och jag vet att jag är tillräckligt bra för att göra det.

Linus Holmgren, Christoffer Andersson och Sebastian Degeryd är andra spelare som Dalen tappar inför kommande säsong. Med Dalens alla spelartapp tror Mattias Ljunggren att Thorengruppen absolut kan smyga sig förbi Dalen och hamna före dem i tabellen. 

– Vi kan absolut sluta före dem i SSL om vi får ihop allting och om vi är ödmjuka inför uppgiften så kan vi absolut kommer före dem, det tror jag, avslutar Matthias Ljunggren. 


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Årets målvakt om skillnaderna att spela i ett herrlag

Matilda Östlund Visén: ”Man kunde ofta få höra - nu kommer jag sätta den i krysset bakom dig Matilda”

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Växjö vann klart borta mot Thorengruppen

Den här artikeln handlar om: