Foto: Per Wiklund
Allsvenskan norra

Karljohan Ahlroth om varför han återvänder till moderklubben

ANNONS

"Det är inte så att man åker runt och tjänar miljarder"

Det har varit känt ett tag att Nykvarn siktar mot SM-guld 2025, men att man skulle få sådan stor hjälp redan den här säsongen av fem återvändare slog ner som en bomb i innebandysverige. 

Supertalangen Hampus Ahrén, backen Simon Westgärds och tvillingarna Lucas och Kevin Rigogiannis väljer alla att lämna SSL för att återvända hem till Nykvarn. Men den mest rutinerade av dem med fem säsonger i SSL och Växjö är KarlJohan Ahlroth som väljer att återförenas med brodern Valdemar Ahlroth i moderklubben. 

– Vi pratat varje år att det hade varit kul om alla åkte hem till Nykvarn, säger KarlJohan Ahlroth till Innebandymagazinet. 

Nykvarns storsatsning har inget missat. På en presskonferens den 13 maj presenterade Nykvarn nyförvärven som ska ta dem till nya höjder. Alla fem har en relation till varandra, men för Karljohan Ahlroth var det inte det i huvudsak som gjorde att valet landade på att återvända till Nykvarn. 

– Det är lite av en ny resa och en spännande resa. Känts som att jag har stått och stampat lite i Växjö, även om jag trivts väldigt bra. Men framförallt chansen att nå framgångar med brorsan som överväger de resterande faktiskt. Det hade varit så häftigt att få lyfta upp moderklubben till SSL och få gör det med ”Valle”. 

Att få in dessa etablerade och stabila nyförvärven är bara en del i satsningen. Utöver det kommer Nykvarn utöka träningsmängden och en ny hall är på plats. Att få vara en del av den här resan att försöka ta upp laget till SSL sikta ännu högre är en resa Karljohan Ahlroth ser fram emot att få vara med på.

– Det är lite som alla sagt varit lite av en dröm. När man var liten var man i hallen och kollade när de bara spelade i division 1 och det var de störst idolerna som spelade då. Det är det som är så häftigt att alla kommer hem och spelar för Nykvarns A-lag och ska försöka ta upp dem till finrummet, det är coolt. 

Karljohan Ahlroths namn har hamnat lite i skuggan bland nyförvärven. Med sina fem säsonger i SSL är han den mest rutinerade pjäsen av nyförvärven. Trots en given plats i Växjö och kontinuerlig poängproduktion väljer han rent innebandymässigt att gå ett steg ner. 

– Rent innebandymässigt är det nog kanske inte det bästa alternativet såklart. Men allt med den här pandemin har att göra, allt med motivation och publikfrågan och så vidare så jag ska skulle ljuga om motivation har varit den högsta i år. Jag tror jag talar för många innebandyspelare när jag säger det. Det är inte så att man åker runt och tjänar miljarder. Så det här steget känns rätt i framförallt mitt privatliv där jag kommer få spela med mina allra bästa vänner och kommer få en chans att lyfta upp min moderklubb till högsta serien. 

Efterspelet som det har snackats mest om efter att nyförvärven presenterade är om Hampus Ahrén som blev kickad från landslagssamlingen på grund av övergången till Nykvarn och Allsvenskan. Att välja bort spel i SSL för att återvända till moderklubben är någonting som Karljohan Ahlroth förstår och något han själv har resonerat kring. 

– Jag tror att många har målbilden att ta sig upp till SSL och göra ett stort avtryck ifrån sig, men hjärtat kanske hör hemma någon annanstans. Jag kan egentligen inte tala för alla andra och jag vill inte lägga ord i mun på alla andra. Men jag trivdes som fan i Växjö och älskar den föreningen och klubben. Men att spela för Nykvarn går inte att jämföra, det blir en elak värdemätare. Då tänker jag att så är det kanske för fler, att de flyttar hem för att det finns en möjlighet att ta upp dem till högsta serien eller kanske inte har chans på sin landslagsplats som kanske hade velat och väljer att flytta hem för att ge det en extra chans i sin moderförening, avslutar Karljohan Ahlroth.


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Berättar om mammans och broderns tragiska bortgång

Matilda Östlund Viséns mamma omkom i en trafikolycka på väg hem från match: "Det känns som att jag har henne med mig på planen"

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Mullsjö avgjorde med fem mål i sista perioden Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Förlustsviten bruten för Linköping – efter 7-6 mot Nykvarns IF Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: