#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan södra

Fagerhultstjärnans innebandyframtid är oviss

ANNONS

Tobias Zälle är extremt taggad för att fortsätta spela men han vet inte om kroppen håller.

Förra veckan kom serieindelningen för Herrallsvenskan kommande säsong och den bjöd på en hel del intressanta förändringar. Norra Allsvenskan tappade som bekant två lag till SSL samtidigt som de båda SSL-lagen som åkte ur huserar i södra delen av landet. Norra serien kommer att berikas med flera sörmländska derbyn då Nykvarn och Onyx gör Strängnäs sällskap i norr. Föregående säsongen bjöd dessutom på ett paradigmskifte då det var första gången på fyra SSL-kval som ett lag från norra serien kvalade sig upp.

Allsvenskan Norra

AIK IBF
Bele Barkarby IF IBF
FBI Tullinge
Gävle GIK
Hudik/Björkberg IBK
IK Sätra
Nykvarns IBF Ungdom
Onyx IBK
Salems IF
Strängnäs IBK
Täby FC
Visby IBK

Allsvenskan Södra
Fagerhult Habo IBK
FBC Lerum
Höllvikens IBF
IBF Örebro
Karlstad IBF
Lagan IBK
Lillån IBK
Lindås Rasta IBK
Malmö FBC
Warberg IC
Åby IBK
Åstorp/Kvidinge IBS

Innebandymagazinet har pratat med ett gäng profiler både i norr och söder för att höra deras tankar om serieindelningen och vad vi kan förvänta oss av kommande säsong.    

Fagerhult Habos SSL-äventyr blev bara en säsong långt tack vare ett allt för bristfälligt försvar. Men till kommande säsong har man värvat in före detta förbundskaptenen Mikael Hill som ska försöka råda bot på det. Men han kommer nog även få jobba en del med anfallsspelet då man tappat sin bästa poänggörare samt att offensiva stjärnan Tobias Zälle är ett stort frågetecken.

- Jag har höga förväntningar om serien kommande säsong. Det är många lag som har starka trupper på pappret och vad jag tror också siktar på att vara topplag när serien är färdigspelad. Tycker det ska bli extremt roligt att få spela många roliga toppmatcher i allsvenskan, vilket det kanske inte ha varit alla säsonger, säger Zälle till Innebandymagazinet.

Men trots att Zälle är extremt taggad för kommande säsong är det osäkert om han kommer att komma till spel och i vilken utsträckning. 

- Ja, min säsong ser lite oklar ut i dagsläget. Jag har haft stora problem med mina fötter under hela förra säsongen så jag jobbar på med rehab nu så får vi se hur det ser ut när serien drar igång. Men givetvis är jag supertaggad för att påbörja en ”ny” resa upp till SSL. 

Vilka lag tror du kommer kriga om de fyra SSL-kvalplatserna?

- Jag tror att det kommer vara vi, Karlstad och Warberg som huserar i toppen jagat av Höllviken och Lindås. Känns som att Höllviken har tappat många viktiga spelare, men får JW (Johannes Wilhelmsson) träff kan de absolut vara med i toppen. Lindås har jag för dålig koll på egentligen, men de brukar vara farliga de också. 

Kamikazetipset: Så slutar Allsvenskan Södra 2021/22

 Vilka lag tror du kommer få det tufft att hålla sig kvar?

- Åstorp, Åby, Malmö och Lillån. Som sagt kommer det vara en tight serie med många bra lag. Jag tror dock att Åstorp och Åby kommer få det väldigt tufft. 

Fagerhult Habo charmade många i SSL med sitt fröjdiga anfallsspels den nyss avslutade säsongen. Trots att man gjorde flera mål än många av topplagen så släppte man in överlägset mest och det blev som sagt var deras fall. Man har tappat succéspelaren Tim Andersson Carlsson under silly season men man har fått in två spelare från SSL och Jönköping i Olle Hemmingberg och Filip Åkerblom. Så Zälle tror på ett snabbt återtåg till Superligan. 

- Vi har inte börjat jobba med målbilder och så vidare ännu. Men vi ska givetvis vara ett topplag i denna serie vilket jag absolut tror att vi kommer vara. Vi har fått behålla stommen och alla har fått rutin från SSL samtidigt som vi värvat spetsspelare.

Även om Zälle tror att serien kommer bli grymt jämn och extremt rolig kommande säsong så hade han gärna sett en lite förändring. 

- Lite synd att inte Nykvarn också hamnade i den södra serien. Hade varit oerhört kul att möta dem när de har gått ut med sin målsättning och gjort den sillyn som de gjort.    


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Berättar om mammans och broderns tragiska bortgång

Matilda Östlund Viséns mamma omkom i en trafikolycka på väg hem från match: "Det känns som att jag har henne med mig på planen"

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit Fiaskosäsong för Lillån IBK – som åker ur serien Dålig första period sänkte Fagerhult Habo

Den här artikeln handlar om: