Foto: Per Wiklund
SSL

Glada nyheter för den skadade Storvretastjärnan

ANNONS

Efter 12 veckor i en ortos har Simon Götz fått positiva besked om sin knäskada.

Det var i början på februari som olycka var framme och Storvreta meddelade chockbeskedet att den nyss landslagsuttagna backstjärnan Simon Götz missar resten av säsongen. I en match mot Mullsjö föll han och slog i knät i golvet och ådrog sig en korsbandsskada.

- Jag snubblar på en motståndare i matchen mot Mullsjö och faller med knät mot backen. Inget märkvärdigt med situationen egentligen men den tar väldigt olyckligt och bakre korsbandet har blivit skadat. Jag kunde inte för mitt liv drömma om att det skulle vara så allvarligt, sa Götz då. 

Diagnosen efter skadan blev 12 veckor med en ortos (ortopediskt knäskydd) och skulle skadan på korsbandet läka bra under tiden så blir det rehabträning för att träna upp muskulaturen runt knät i bästa fall efter de veckorna. Men i värsta fall kommer det krävas en operation och då är det nio till tolv månaders rehab som väntar.  

Nu har det gått 12 veckor och Götz har fått positiva nyheter i dagarna.

- Yes! Efter några tester kunde min ortoped konstatera att knät har läkt bra under dessa tre månader som passerat och jag får börja min rehabilitering. Vilket betyder ingen operation, berättar han för Storvretas hemsida

Detta innebär att 24-åringen kan börja träna upp muskulaturen runt knät igen och öka belastningen på träningen framöver. Men det är en lång process innan han är tillbaka i träning fullt ut igen och det dröjer nog minst fyra månader innan han är aktuell för full träning igen.  

- Nu i början missar jag mycket gemensamma pass i spåret och gymmet då jag måste fokusera på min specifika rehab. Jag kommer stegra min träning allt eftersom mina muskler börjar byggas upp igen så kan jag succesivt vara med mera på de gemensamma passen. Förmodligen kommer jag, när försäsongen närmar sig mot sitt slut, vara med i en hel del moment men kanske inte precis allt. 

Götz värvades in från AIK när de åkte ur SSL för tre säsonger sedan och på 83 matcher med Storvreta har Huddingeprodukten gjort 23 poäng. När han är tillbaka på planen igen är i dagsläget oklart.

- De återstår att se hur pass bra jag svarar på träning och rehaben men har en förhoppning att jag ska vara redo för spel strax efter säsongsstart.


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Berättar om mammans och broderns tragiska bortgång

Matilda Östlund Viséns mamma omkom i en trafikolycka på väg hem från match: "Det känns som att jag har henne med mig på planen"

Matchrapporter: JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK JIK vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Storvreta Tungt för Storvreta – Linköping bröt fina vinstsviten

Den här artikeln handlar om: