#ibsilly-nytt
Foto: Marko Grönholm
#ibsilly

Fd SSL-målvakt klar för ett nytt Schweiz äventyr

ANNONS

Kloten Dietlikon Jets tar hjälp av en svensk målvakt för att ta sig upp i NLA kommande säsong.

Den rutinerade målvakten Simon Bergström har bestämt sig för att lämna Allsvenskan och Sverige till kommande säsong för att försöka spela upp schweiziska Kloten Dietlikon från NLB till NLA. En klubb som han representerade så sent som säsongen 2019/20.

- Jag kände mig inte riktigt klar där och jag trivdes väldigt bra i Schweiz och Kloten när jag var där senaste gången, säger Bergström till Innebandymagazinet.

Efter förra sejouren i Schweiz återvände Bergström till SSL och Linköping men där fick han bara stå två matcher från start så han valde att byta till Allsvenska Hudik/Björkberg efter 18 omgångar. En förening som han representerade två säsonger innan han drog till Schweiz. Men det är en annan målvakt som återvänder till Schweiz än vad det var som lämnade alplandet

- Jag är i bättre fysisk form och skulle säga att jag har utvecklats en hel del på plan men även som person också.

Vad målet med den andre sejouren i Schweiz är råder det ingen tvekan om.

- Mina förväntningar är alltid att vinna så jag ser oss komma högt upp i tabellen och förhoppningsvis ta oss hela vägen upp i NLA.

Största snackisen i innebandy-Sverige den senaste veckan har varit förbundskaptenernas petning av Hampus Ahrén i landslagstruppen för att han valde att byta Storvreta mot Allsvenska Nykvarn. Ett val som diskuterades väldigt mycket på sociala medier och flera hävdade att Andrè Andersson inte borde varit med i truppen heller eftersom han spelar i Schweiz och att den ligan är att jämställa med Allsvenskan. Med tanke på att Bergström spelat i SSL, Schweiz och Allsvenskan borde han vara rätt person att jämföra nivåskillnaderna mellan ligorna.

- Det är såklart skillnad på SSL och allsvenskan, allt ifrån träningsmängden och kvaliteten på spelare och i Schweiz så skulle jag säga att det är mer fysiskt men kanske inte lika taktiska som i Sverige.

IFK Arboga-produkten har hunnit med att bli 27 år och han har spelat med KAIS Mora, Karlstad och Linköping i SSL. Så frågan är om det kommer bli en fjärde vända i SSL eller om Bergström åker ner för att runda av karriären?

- Man vet aldrig men just nu har jag siktet på att göra det så bra som möjligt för Kloten och så får man se vad framtiden visar!

Matchrapporter: Visby klar seriesegrare efter seger Klart nu: Hudik/Björkberg åker ur serien efter ny förlust Äntligen seger för Falun Utv mot Hudik/Björkberg Hudik/Björkberg vann med 6-5 hemma mot Älvsjö Sakarias Ulriksson åttamålskytt i RIG Umeås seger mot Hudik/Björkberg

Den här artikeln handlar om: