Foto: Lillån IBK
Allsvenskan södra

Backprofil byter allsvensk klubb: "Stor rutin"

ANNONS

Tor Bornedal Samils ansluter till Lillån på ett tvåårskontrakt efter en sejour i Karlstad.

Bornedal Samils kommer ursprungligen från närområdet och har fått sin fostran i Nora IBK innan karriären senare gått vidare i RIG Umeå och flertalet allsvenska föreningar kombinerat med en kortare SSL-sejour. Totalt har han under dessa år samlat på sig 120 allsvenska matcher och 85 poäng där bland annat 30 poäng (9+21) i Craftstaden 2016-2017 sticker ut.

"Lillån är mycket glada att kunna presentera denna värvning av Tor som direkt kommer bli en viktig del i laget som siktar på kvalplatserna i en allsvenska som ser bättre ut än någonsin. Tor är en viktig pusselbit såväl på som utanför planen och bidrar med stor rutin, något som kommer bli otroligt viktigt under föreningens fortsatta satsning. Tors personlighet i kombination med kunnande på planen gör föreningen enormt spända på vad vi har att se framemot" skriver klubben i ett pressmeddelande.

Sportchefen Jens Karlsson:

– Tors val att ansluta till Lillån trots locktoner från många andra föreningar ser vi som väldigt smickrande. Tor vet precis vilken förening han kommer till och är enormt taggad på att vara med och fortsätta pusha oss framåt på den resa vi redan inlett. Han har en spelstil som växer mer och mer hos betraktaren ju mer man ser honom spela och sättet han höjer prestationerna hos sina medspelare gör honom till en perfekt pusselbit i laget vi byggt. Den motivation han visat i samtalen med oss i kombination med den ålder han befinner sig i gör oss fullständigt övertygade om att vi har de bästa åren framför oss.”


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Berättar om mammans och broderns tragiska bortgång

Matilda Östlund Viséns mamma omkom i en trafikolycka på väg hem från match: "Det känns som att jag har henne med mig på planen"

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Revansch och tre poäng för Lillån IBK Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad Fiaskosäsong för Lillån IBK – som åker ur serien Målfest för Lund Elit hemma mot Lillån IBK

Den här artikeln handlar om: