#ibsilly
Ketil Kronberg.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Kronberg om framtiden: "Det lutar åt det"

ANNONS

Dales norska legendar ger uppdatering kring sina framtidsplaner

40-åriga Ketil Kronberg hade likt många av hans lagkamrater i Dalen ett skadefyllt 2020/21. I grundserien blev det bara sex matcher, man han visade inga tecken på att sakta av. På de 14 matcher han hann spela, slutspelet inräknat, så blev det totalt 19 poäng (13+6).

Kontraktet med Dalen går nu ut och han kommer inte spela i något annat SSL-lag, men frågan är om det blir spel överhuvudtaget?

I en intervju med VK delar Kronberg med sig av sina framtidsplaner. Dalen har inlett sin försäsong och där har norrmannen funnits med, vilket är ett tecken på att han ser ut att förlänga innebandykarriären.

– Mer eller mindre. Fjolårssäsongen blev väldigt hattig för mig och jag spelade bara åtta matcher i serien och sen tog det slut snabbt i slutspelet också och det känns inte som att jag vill avsluta på det sättet. Jag ska avsluta när det är publik på läktaren och en hel säsong. Sen kändes det bra på slutet också och jag känner att jag har mer och ge. Ingenting är helt klart, men det lutar åt det i varje fall, säger Kronberg till VK.

Skulle Kronberg förlänga med Dalen så hade det varit en välkommen nyhet för årets SSL-femma, som nådde kvartsfinal i slutspelet. Man har tappat ett gäng spelare där landslagsmännen Christoffer Andersson och Linus Holmgren är de tyngsta förlusterna. I en säsongskrönika om laget så placerade Innebandymagazinet Henriks Jansson Dalen till och med utanför slutspelet i dagsläget:

Dalen kommer att vara ett sämre innebandylag nästa säsong, det vågar jag redan slå fast. Utmaningen på centersidan har jag redan varit inne på och ännu värre är det på vänsterforwards där både Christoffer Andersson och Sebastian Degeryd försvunnit. Det som oroar mest är digniteten på värvningarna hittills som signalerar att man sänker ribban. Felix Forslund från Linköping går under den mindre hajpade kategorin ”hårt jobbande lagspelare” och Michel Wöcke har inte gjort något större väsen av sig i Schweiz mer än med sina zorrostraffar. Detta gör att undertecknad i dagsläget tippar Dalen utanför slutspel 2021/22 och jag tror man får vara nöjda om man lyckas fortsätta vara nummer ett i Umeå.



JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Årets målvakt om skillnaderna att spela i ett herrlag

Matilda Östlund Visén: ”Man kunde ofta få höra - nu kommer jag sätta den i krysset bakom dig Matilda”

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: